Selimović postao kralj ringa u Sarajevu, Žeželića suci izbacili

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.12.2012 03:22h Autor:

Mesud Selimović

Sarajevo Fight 2 u četvrtak navečer u Domu mladih pružio je gotovo tisuću gledatelja iznimno zanimljive borbe, a s obzirom da je osim turnira osmorice na popisu borbi bilo i nekoliko prestiž mečeva, cijeli program trajao je puna tri i pola sata. Nakon zaista tri teške borbe pojas super svjetskog prvaka WKU do 86 kilograma osvojio je Mesud Selimović.

Upravo on je i otvorio turnir te je nakon devet minuta borbe odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom nakon prilično dominantnog nastupa protiv Saše Klinca iz Slovenije, iako je već tijekom druge runde kondicijski vidljivo pao. Josip Semren također je jednoglasnom odlukom izborio nastup u polufinalu, on je bez većih poteškoća svladao Slovaka Michaela Hojera.

Bahrudin Mahmić i Omer Tekin iz Turske pružili su publici prilično zanimljiv meč. Mladi, ali relativno iskusni Mahmić odlično je vezao udarce te je imao prilično atraktivne serije, koje su u velikoj većini slučajeva i prolazile te je zasluženo odnio pobjedu.

Nastup jedinog hrvatskog predstavnika u turniru, Luke Žeželića, nije prošao najbolje. Iako je tijekom druge runde bacio svog srpskog protivnika Vladimira Lekića u lagani nokdaun te je u toj rundi bio nešto dominantniji borac, u posljednjoj dionici Žeželić bio je malo pasivniji i suci su na iznenađenje apsolutno svih borcu iz Srbije dodijelili pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, iako bi jedina pravedna odluka bila dodatna četvrta runda.

Polufinalni okršaj Selimovića i Semrena donio je također zanimljivu borbu, Mesud je još jednom slavio s 3:0, a u drugom polufinalnom meču Bahrudin Mahmić morao je tijekom borbe predati pobjedu protivniku jer je teško ozlijedio potkoljenicu te nije bio u stanju nastaviti dalje, ali treba napomenuti kako je Lekić do toga trenutka zaista bio prilično opasan, iako je pitanje kome bi otišla pobjeda da je meč odrađen do kraja.

U finalu su se tako našli Mesud Selimović i Vladimir Lekić, a domaći borac bio je dominantniji  te je unatoč očiglednoj i sasvim razumljivoj iscrpljenosti ipak uspio dominirati te osvojiti pojas i vrijednu novčanu nagradu.
Od prestiž mečeva izdvojit ćemo povratak Josipa Artukovića na pobjedničke staze, on je već u prvoj rundi svog protivnika Jusufa Hajrovića uspio svladati polugom na ruci, a do tog je trenutka također bio znatno bolji borac u ringu. Boban Krušić izgubio je tehničkim nokautom od te večeri iznimno raspoloženog Igora Emkića.

Sunaslovna borba večeri donijela je gledateljima jednu vrlo zanimljivu scenu. U okršaju Darija Kadića i Asima Selimovića bilo je itekako vatreno, udarci su zaista sijevali sa svih strana, ali nešto je malo bio bolji ipak Selimović koji je vrlo rano svom protivniku razbio i arkadu. Suci su očito meč vidjeli nešto malo drukčije te su pobjedu dali Kadiću, što je publika izviždala, a iznimno sportski je reagirao njegov trener Haris Sipović, koji je uzeo mikrofon i praktički odbio tu ponudu i "proglasio" Selimovića pobjednikom, što je zaista pohvale vrijedan potez.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI