Savez poništio pobjedu Glavice protiv Žeželića

Vijesti iz regije 17.02.2014 22:18h Autor:

Glavica, Kutleša i Žeželić (screenshot)

Hrvatska borilačka scena sredinom kolovoza prošle godine ostala je neugodno iznenađena spornim potezima suca Miljenka Kutleše tijekom borbe Luke Žeželića i Stipe Glavice u Splitu, a koju je potonji pobijedio sudačkom odlukom.

Sporna su, naime, bila zaustavljanja borbe u više navrata kako bi se Glavici sanirala ozljeda, što se radilo od strane liječničkog osoblja i tijekom pauze između runda.

OFC je desetak dana nakon borbe uložio službenu žalbu Hrvatskom kickboxing savezu te je priložena snimka cijele borbe.

Iako se na odluku dugo čekalo, možemo reći kako je pravda na neki način još jednom pokazala da je spora, ali ipak dostižna.

"Vezano za Vaš zahtjev da se očitujemo o načinu suđenja i ishodu meča Stipe Glavica – Luka Žeželić, na sastanku sudačkog odbora u Varaždinu 15.2.2014. odlučeno je sljedeće:

Prema utvrđenim činjenicama centralni sudac (sudac u ring) je svojim načinom vođenja borbe prekršio materijalna pravila tj. sudac je bio dužan prekinuti borbu zbog specifičnosti povrede jednog od boraca. Obzirom da to nije učinjeno, borba se smatra neregularnom i bez konačnog pobjednika", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sudačke komisije HKBS-a Davor Milaković.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI