Sauerland: Hrgović je poseban, samo je pitanje vremena kada će biti svjetski prvak

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.10.2017 13:45h Autor:

Photo: Sauerland

Nakon što je njemačka boksačka promocijska kuća Sauerland Boxing objavila kako su u četvrtak i službeno potpisali dugogodišnji ugovor s hrvatskim brončanim Olimpijcem Filipom Hrgovićem, vrlo brzo je na službenim web stranicama objavljen novi prošireni tekst koji sadrži i Hrgovićevu izjavu povodom potpisa ugovora.

Hrgović potpisao za Sauerland, vrlo brzo ponovno u ringu na jakoj priredbi

U opisu hrvatskog boksača se navodi…

“25-godišnji Hrvat se priključuje profesionalnom boksu nakon zvjezdane amaterske karijere koju je zaključio broncom na Olimpijskim igrama 2016. u Riju i zlatom na Europskom prvenstvu u Samokovu 2015. godine. On sa sobom donosi bogatstvo iskustva u više od 100 amaterskih mečeva i pet sezona u AIBA-inoj WSB ligi gdje je pobijedio u čak 26 od 30 odrađenih meeva i gdje je najuspješniji boksač u povijesti te lige.”

Hrgović je povodom potpisa za poznati tim Sauerland izajvio.

“Ovo je jedna od najboljih promocijskih kuća u ovom poslu i ovime se bave jako dugo. Tim Sauerland ima veliku tradiciju u boksu, a meni su ponudili jako dobre uvjete kako bih se mogao dalje razvijati, a kako bih mogao razvijati i svoje vještine. Vrlo važno je imati snažnog promotora iza sebe kako bi te vodio kroz karijeru. Tim Sauerland je izgradio mnogo svjetskih prvaka u prošlosti. Oni znaju kako raditi svoj posao i smatram da zajedno možemo ostvariti velike rezultate”, rekao je Hrgović te je dodao:

“Imao sam vrlo dugačku i uspješnu amatersku karijeru s mnogim ostvarenim uspjesima, no smatram da je ovo idealan trenutak za moj prelazak u profesionalce. Borio sam se s vrlo iskusnim boksačem u mom profesionalnom debiju i vrlo sam zadovoljan s prikazanim. Smatram da sam odradio odličan uvod u moju profesionalnu karijeru. Moji ciljevi su uvijek vrlo visoki. Uvijek pokušavam ostvariti najveće moguće uspjehe, a trenutačno je moj fokus na osvajanju svjetske profesionalne titule. Vjerujem da ću to ostvariti jednog dana.”

“Hrgu” ćemo ponovno u akciji vidjeti već 27. studenog u njemačkom Schwerinu. Protivnik u drugom profesionalnom dvoboju će mu biti Pavel Sour, a meč je dogovoren na šest rundi. Sour je neporažen u profesionalnoj karijeri uz šest pobjeda, od čega je do pet stigao prekidom.

“Jedva čekam ponovno ući u ring. Imao sam dugu pauzu između Olimpijskih igara i početka profesionalne karijere pa je i to razlog zašto sam nestrpljiv. Volio bih boksati što češće je moguće”, zaključuje Hrgović.

O potpisu Hrgovića za njegov tim, nekoliko riječi je rekao i Kalle Sauerland, danas glavni promotor ovog slavnog tima.

“Filipa pratimo posljednjih sedam godina i zato s velikim zadovoljstvom mogu najaviti njegov potpis koji je stavljen danas na ugovor. Filip je poseban talent i bez ikakve sumnje on je budućnost teške kategorije. Ima potencijal postati globalna zvijezda i vjerujem da je samo pitanje vremena kada će postati svjetski prvak”, rekao je Sauerland.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI