Satoshi Ishii savladao Stambrauskasa gušenjem u prvoj rundi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.10.2018 00:03h Autor:

Satoshi Ishii

Satoshi Ishii savladao je Rokasa Stambrauskasa na GMC 17 eventu u njemačkom Düsseldorfu. Japanac, koji je ovog puta nastupio pod hrvatskom zastavom, došao je do pobjede prekidom u prvoj rundi.

Za japanskog borca ovo je bila jedna rutinski odrađena borba i sigurno dostignuta pobjeda protiv jednog vrlo dobrog boraca. Litavsko-njemačko borac imao je niz od tri pobjede, no on je prekinut nakon što nije imao odgovora na način borbe zlatnog judo olimpijca, koji već dvije godine živi i trenera u Zagrebu. Nedavno je podnio zahtjev i za hrvatskim državljanstvom.

Sve je krenulo vrlo aktivno, a Ishii je onaj koji prvi pogađa pravi udarac. Bio je to overhand lijevom rukom, nakon čega Rokas izgleda uzdrman što Ishii koristi za dolazak do žice, gdje jako dobro kontrolira situaciju u potrazi za rušenjem. Do toga je brzo i došlo te Ishii na podu počinje nanositi štetu. Sredinom runde Ishii je na leđima protivnika, čime mu nikako ne da mira. Umara ga naizmjeničnim kombiniranjem hrvanja i udaraca te Litavac traži priliku za ustajanje. Svaki puta kada je tako nešto i napravio, Ishii je vrlo brzo ponovno vraćao sve u poziciju koja njemu odgovara.

Ulaskom u posljednju minutu, Stambrauskas je napokon zatvoren na podu, što Ishii koristi za traženje pozicije. Kada je ona došla, uhvatio je ruku te se spustio, a Litavac mu u pokušaju izvlačenja ruke ostavlja vrat te ga Ishii hvata u “škare” i brzo dolazi do tapkanja. Sjajan nastup Ishiia, koji je nakon borbe izjavio da je ovog puta nastupao za Hrvatsku. Do kaveza je došao u opremi s hrvatskim grbom, a na hlačicama je imao šahovnicu. Tako da bez razmišljanja možemo reći da su hrvatski borci večeras u Düsseldorfu ostvarili dvije pobjede iz dva nastupa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI