Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Satoshi Ishii pobjedom u vrlo neizvjesnoj borbi upisao prva tri PFL boda | Fight Site

Satoshi Ishii pobjedom u vrlo neizvjesnoj borbi upisao prva tri PFL boda

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.06.2019 08:20h Autor:

Ishii vs. Tuinei Wily

Satoshi Ishii pobjedom je otvorio nastup u PFL turniru, no nastupom nije opravdao status najvećeg favorita na programu. Borba protiv Zekea Tuinei-Wilya bila je vrlo neizvjesna i hrvatski borac slavio je tek podijeljenom sudačkom odlukom.

Ishii nije mogao u potpunosti znati što očekivati od svog puno neiskusnijeg protivnika, koji je prije mjesec dana zamijenio prošlosezonskog pobjednika, Philipea Linsa. Na kraju ga je dočekao vrlo spreman i odlučan borac, koji ga je bacio na težak ispit, puno teži nego što je imao njegov timski kolega Ante Delija. Wily je do sada imao tek četiri borbe protiv manje poznatih boraca i tek ovim putem se predstavio na velikoj sceni.

Zlatni judo olimpijac tražio je svoju šansu u skraćivanju distance i rušenjima, no nije to išlo tako lako kako se nadao. Prvi put je do klinča došao nakon otprilike dvije minute, uspio je odmah i srušiti protivnika, no Tuinei-Wily se odmah ustaje i nastavlja braniti daljnje pokušaje. Kontrolirao je Ishii klinč, no više od toga nije mogao. Posljednje dvije minute prve runde gledali smo borbu na nogama, gdje je prvobitno Wily konkretniji, da bi Ishii posljednjih pola minute ipak preuzeo kontrolu i pogodio nekoliko serija udaraca.

Drugu rundu Ishii otvara agresivnije, jako brzo dolazi do klinča, no ponovno Wily sjajno brani pokušaje rušenja. Borba se seli na sredinu, ali uskoro je Wily taj koji ulazi u klinč. Uspio je Ishii to okrenuti, ali ponovno nije došao do rušenja. U završnici runde još jednom je Wily odlučniji i bolje pogađa, što mu je vjerojatno osiguralo sudačke bodove.

Ishii u posljednju rundu ulazi u boljem kondicijskom stanju, što pokušava konkretizirati putem stand upa. Pogodio je nekoliko puta, a onda na isteku prve minute napokon dolazi do pravog rušenja. Vrlo brzo Ishii je u gornjoj poziciji odakle počinje raditi na nanošenju štete. Trajalo je to dvije minute dok se Wily nije uspio dići na koljena, ali nije to dugo trajalo. Iskusno Ishii mijenja poziciju i još jednom ruši, a ovog puta sve do kraja runde drži protivnika na podu.

Na kraju je bilo realno zaključiti kao je Ishii uvjerljivo uzeo posljednju rundu, Wilyu je vjerojatno pripala druga, dok je prva bila ona oko koje je rijetko tko mogao biti siguran. Suci su podijeljenom odlukom pobjedu dodijelili Ishiiju, koji tako poput Ante Delije ulazi u turnir s tri osvojena boda. I njemu će drugo kolo donijeti imperativ nove pobjede ukoliko želi pronaći svoje mjesto u play offu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI