Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Saša Milinković pred debi u Japanu: “Ne želim biti bahat, ali ovog tipa bih trebao pobijediti” | Fight Site

Saša Milinković pred debi u Japanu: “Ne želim biti bahat, ali ovog tipa bih trebao pobijediti”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.02.2019 19:20h Autor:

Saša Milinković i Satoshi Ishii

Saša Milinković i Satoshi Ishii otputovali su u Japan, gdje ih ovog vikenda čekaju borbe na eventu Heat 44, istoimene japanske borilačke promocije. Pred nastup u Nagoyi, cijelu avanturu nam je najavio Milinković.

Milinković je do sada u Japan odlazio samo kao timski kolega Mirka Filipovića. No, sada će se tamo po prvi put i boriti. Na istoj priredbi nastupiti će i njegov prijatelj te timski kolega, Satoshi Ishii, a tako je zapravo i došlo do ove prilike za borca iz Darde pokraj Osijeka.

“Ishii se bori na Heatu, tako da je on bio ‘francuska veza’. Nešto smo razgovarali i kroz razgovor smo došli do toga da bi on mogao kontaktirati ljude koji su njemu pomogli. Ja sam pokazao interes i to je to. O promociji ne znam puno, znam ono što mi je Ishii rekao. To su neke informacije koje su važnije meni i drugim borcima nego javnosti. Nisam ih do sada pratio, znao sam da postoje i da rade, ali nisam im gledao evente. Kod njih povremeno znaju nastupati poznatiji borci, ali to bude pojedinačno, nitko se tamo nije zadržao predugo”, rekao nam je Milinković ono što zna o svojoj japanskoj borilačkoj avanturi.

Tamo će ga dočekati korejski borac Da Un Jung. Ovaj 25-godišnjak inače je poluteškaš, a u karijeri je do sada ostvario deset pobjeda i dva poraza. U nizu je od osam pobjeda, no svakako vrijedi spomenuti da su samo dvije nad protivnicima s pozitivnim profesionalnim omjerom pobjeda i poraza. Saši smo spomenuli te informacije i pitali ga što nam on još može reći o protivniku. Priznao je da ga nije previše analizirao.

“To je to što i ja znam o njemu. Pogledao sam dva snimka koja postoje na internetu i to sam napravio prvi dan kad sam saznao protivnika. Od onda ga nisam provjeravao. Lijepo i disciplinirano radi stand up, ali protiv ta dva protivnika iz videa bih i ja izgledao kao Muhammad Ali. Mislim da nije u pitanju prevelika kvaliteta, ali ne želim biti bahat i raditi neke najave. No, ovakva trojica s kakvima se ja pripremam, vjerujem da on takve borce nikad nije niti vidio na treningu, a kamoli odradio pripreme s njima. Mislim da sam čvršći od njega, teži sam i u dobroj sam formi. Nikad ne mogu istempirati formu onako kako želim, no to je zapravo nemoguće i nikad nije savršeno. Generalno sam spreman, bio sam u Americi, trenirao sam i sparirao s Drvišem, trenirali smo dva puta dnevno. Sigurno sam 50 posto spremniji nego za posljednju borbu”, otkrio je ono što zna, ali i nešto dodatno o tome kako se pripremio. Posljednju borbu imao je u listopadu u Njemačkoj, a tada je savladao Murata Malsagova prekidom u prvoj rundi. 32-godišnji Milinković je inače na šest pobjeda i jednom porazu u profesionalnoj MMA karijeri, a uz to je osvajao i mnoga grappling odličja.

Oni su jutros odletjeli prema Japanu, dakle neće biti previše vremena za prilagodbu. Upitan je tako Saša o “jet lagu”, ali i o tome postoji li razlika između leta na istok i leta na zapad.

“Razlika leti li se na zapad ili istok je ogromna. To sam sad prvi put doživio. Sa zapadom nema nikakvih problema. U Americi smo spavali kao da sam letio kući u Baranju. U Japanu je uvijek vatra. Klima je drugačija, uopće ne spavaš i baš je loše. No, mislim da se jet lag malo previše napuhuje. Ono što je važno je da se moraš naspavati pa makar to na silu napravio. Ne smiješ biti neispavan na dan borbe. Na dan kad trebaš nastupiti, važno je dobro se zagrijati, automatski se time razbudiš i bude dobro”, ne namjerava praviti preveliki bauk oko te fizičke pojave, koja je uostalom nešto na što se profesionalni borci iz Europe moraju naviknuti ukoliko žele nastupati na velikoj sceni.

Još smo ga pitali nešto o timskom kolegi Ishiiju, kojem će ovo biti druga borca ove godine, a ima ugovorena još dva nastupa. Jedan mu slijedi 23. ožujka na KSW-u, a onaj idući 4. svibnja na SBC-u. Ako odemo malo u nazad, na borbe koje je imao u listopadu i prosincu, Ishii bi u manje od sedam mjeseci trebao odraditi šest borbi. To je nevjerojatan tempo, a Milinković može reći puno o tome, kao netko tko je svakodnevno s japanskim borcem.

“Ako je zdrav onda nema razloga ne nastupati. Ja nikad nisam radio takve stvari, ali on vjeruje da je dobro. Zapravo, i ja vjerujem da je dobro. Iz iskustva mogu reći da najveći rizik pred neku borbu je dugačak kamp. U kampu se čuda događaju, to je pravi rizik. Moraš imati ljude s kojima imaš maksimalno međusobno povjerenje ili bude problema. Ako izađeš iz borbe relativno zdrav i u dobrom si kontinuitetu, ti se malo odmoriš i možeš opet. Padneš, ali ne padneš puno. Nikako ne krećeš od nule. Kvalitetno doziraš svoju kondiciju i ponovno možeš nastupiti. Ima to smisla. Osim toga, moraš imati sa strane nekoga tko će ti konstantno govoriti da se ne opustiš jer možeš ući u ‘comfort zonu’ da to sve počneš shvaćati olako, a nigdje se tako skupo ne plaćaju porazi kao u MMA-u. Ponavljam, ima smisla boriti se tako sve dok si zdrav. Sad mu slijedi ova borba pa KSW, a onda i SBC u svibnju. Kažem, ukoliko je zdrav, nema smisla da se redovno ne bori.”

Informacija o točnom vremenu nastupa te o možebitnom prijenosa još uvijek nemamo. No, ukoliko dođemo do njih, čitatelji Fight Sitea saznat će ih u najbržem mogućem roku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI