Saša Milinković: Neću najaviti da ću mu nositi mrtvo tijelo kroz kavez, ali pobjeda bi trebala biti moja

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.10.2018 17:08h Autor:

Saša Milinković vs. Murat Malsagov

Pred sutrašnju borbu protiv Murata Malsagova, Saša Milinković iznio nam je svoje dojmove te je najavio što očekuje od svog drugog ovogodišnjeg MMA nastupa.

Saša Milinković uspješno se vratio profesionalnom natjecanju u ožujku ove godine, kada je u Karlsruheu savladao Seana Kahrovića. Bila je to odlična provjera forme i toga kako osjeća ring nakon duge pauze, ali sada bi tek trebalo krenuti ono pravo. U Düsseldorf odlazi nastupiti u ozbiljnoj promociji, za koju je potrebno biti maksimalno spreman. Saša nam je otkrio što se događalo u vremenu između njegove prethodne borbe i ove koja mu slijedi.

“Imali smo dva kampa koja smo odradili u Cro Cop timu, u oba sam u potpunosti sudjelovao. Posljednji kamp je završio prije dva tjedna, kada se Mirko išao boriti u Japan. Nisam imao nikakvih ozbiljnijih ozljeda, osim onih sitnijih koje se podrazumijevaju i ja sam spreman”, otkrio nam je osječki teškaš, koji je već dulje vremena dio tima Mirka Filipovića. Ovog puta je s njim bio i u Japanu pa smo ga pitali za dojmove iz “zemlje izlazećeg sunca”, o čemu je rekao:

“U Japanu je bilo sve po planu. Standardno, što bi značilo da je bilo sve po pravilu, odnosno onako kako bi trebalo biti. Prošla ekspedicija bila je dobra pa smo gledali da odradimo jednako tome i uspjeli smo.”

Kao i za prethodnu borbu, Saša je ponovno otputovao u Njemačku pa smo ga upitali ima li ova promocija ikakve veze s prethodnom, unutar koje se uspješno vratio natjecanju.

“Ova promocija nema nikakve veze s prethodnom. Kontakt je došao preko čovjeka koji mi dogovara borbe, on im se zapravo javio. Pitali su me jesam li zainteresiran i naravno da sam bio. Poslije ovog posljednjeg kampa sam bio slobodan pa sam prihvatio jer je forma bila tu. Nisam u tempiranoj formi, ali sam u dovoljno dobroj formi da mogu prihvatiti borbu.”

O protivniku se ne zna puno. Sherdog daje informaciju o tri pobjede iz jednako toliko nastupa, no tamo se kao termin posljednje borbe navodi sada već davna 2007. godina. Saša je ipak uspio pronaći još nešto, ali nikako dovoljno da može pretpostaviti što ga čeka. Jednostavno mora biti spreman na sve opcije, odnosno na mogućnost korištenja svakog aspekta slobodne borbe.

“Pronašao sam još dvije borbe koje nisu na Sherdogu i obje je pobijedio. Prema tome nije na 3-0, nego na 5-0 koliko sam uspio naći. Jedan duži period se nije borio, izračunali smo da je to nekih sedam godina. Naravno, i pet godina je previše. Ne mogu reći puno stvari. Kada sam dobio ime i prezime nisam mogao naći više osim toga sa Sherdoga. Pokušao sam saznati nešto detaljnije, ali nisam uspio. Tako da je on enigma za mene. Znam otprilike što mogu očekivati, ali da trebam pretpostaviti neki scenarij kako bi borba mogla teći, uistinu ne znam što bih rekao”, ispričao nam je te je odgovorio i na pitanje radi li se možda o Čečenu ili Dagestancu:

“Mislim da je on domicilni Rus u Njemačkoj, to je ono što mogu pretpostaviti iz informacija do kojih sam došao. Ali, uistinu ne znam gotovo ništa o njemu.”

Još je za kraj vrlo oprezno najavio borbu, koja mu svakako jako puno znači u nastavku karijere. Pobjeda bi mu svakako otvorila neka nova vrata na njemačkoj MMA sceni, na kojoj se izgleda odlučio neko vrijeme stacionirati.

“Nadam se pobjedi. Nisam od onih boraca koji će najaviti da ga idem ubiti ili nositi mrtvog po kavezu. Neću reći ništa slično osim da idem pobijediti. Nije to manjak samopouzdanja, nego moram pokazati neki respekt prema tom borcu. Mislim da imam prednost u kontinuitetu kvalitetnih treninga i borbi. Kladionice su njega proglasile favoritom, ali nadam se da se varaju”, skromno je rekao Saša.

Na današnjem vaganju bio je šest kilograma lakši od svog protivnika te se nadamo da će automatski time biti i brži. Za kondicijsku spremu se ne brinemo, znajući u kojoj dvorani Saša trenira. To je vjerojatno sve na svom mjestu, jer drugačije kod Cro Copa i Stipe Drviša niti ne može biti.

Borbu možete izravno pratiti na RTL televiziji, sutra, 13. listopada, od 23 sata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI