Sara Luzar Smajić poražena u Italiji: Nedostajalo mi je jedno rušenje!

Vijesti iz regije 22.04.2018 13:11h Autor:

Sara Luzar Smajić

Sara Luzar Smajić nije uspjela doći do pobjede u svojoj drugoj profesionalnoj MMA borbi. Hrvatska borkinja odradila je pune tri runde borbe s domaćom borkinjom, no na kraju su sudačke kartice otišle u stranu Talijanke.

Bio je to duel dvije djevojke koje su do sada imale jednak put, odnosno obje su do sada odradile po jednu profesionalnu MMA borbu, u kojoj su upisale pobjede. Tako da je ovo bio sjajan ispit koji je dao odgovor na pitanje koja će nastaviti pozitivan niz, a na kraju je to ipak ispala Angelica Vezzoli. Mi smo kontaktirali Saru da nam kaže nešto malo više o samoj borbi i tome kako se osjećala u njoj.

“Izgubila sam na bodove. Prva runda bila je blizu, u drugoj sam bila bolja, dok je treća pripala njoj. Mislim da mi je za pobjedu nedostajalo jedno rušenje”, rekla je Sara, koja je također otkrila da se od starta nije osjećala dovoljno opušteno, ali da su tu bili još neki problemi, koje je navela:

“Fizički i kondicijski se nisam najbolje osjećala, u borbi nisam nikako bila prava ja. Osim toga, trebala sam bolje slušati upute iz kuta. Poraz nije toliko strašan, tu je iskustvo i odrađene tri runde.”

Rekla je nešto i o samom tijeku borbe, u kojoj je unatoč svemu imala svojih prilika, koje su na kraju ostale neiskorištene. Kao što je Sara sama rekla, ova borba donosi iskustvo kakvo do sada nije imala i potrebno je izvući one prave lekcije pred idući nastup.

“Prva runda bila je gusta. Otvorila sam ju kontrom, skidala sam njenu prednju ruku i vraćala sam zadnjim direktom. Zatvarala sam ju klinčem i koljenima u tijelo, no ona je već u toj rundi razbila moju nogu low kickovima. Drugu rundu je ona bolje otvorila i vodila, ali onda sam došla do rušenja, uspjela sam i doći u mount te je borba bila blizu toga da sudac prekine, ali onda je baš došao znak za kraj runde. Bila je ‘saved by the bell’. Treća runda bila je loša i s moje i s njene strane, ali njena prednost je bila ta da mi je kickovima dokrajčila nogu i time je odnijela pobjedu.”

Za Saru je sada najbitnije odmoriti, oporaviti se i izvući lekcije koje će odmah upotrijebiti u svom treningu. Isto tako se nadamo da neće proći previše vremena prije nego ugovori iduću borbu, iako tu uvijek postoji problem što se tiče ženskog MMA-a. Sara je pošteno čestitala protivnici i rekla da će iz poraza sigurno nešto naučiti. A to je pravi stav uz kakav nema sumnje da će već iduću borbu biti bolja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI