“RoboCop”: “Ležao sam u krevetu kada su mi ponudili meč, nisam htio propustiti nastupati pored Khalidova!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 30.11.2018 12:38h Autor:

Roberto Soldić

Upitan kako se osjeća kao najzaposleniji KSW-ov borac, prvak u velter kategoriji Roberto Soldić je u razgovoru za PolSat odgovorio:

“Volim se boriti, a kako se ne bih onda volio boriti u najboljoj poljskoj organizaciji. Znam da moji fanovi vole što je to tako. Zadovoljan sam što sam dio i ovog popisa borbi. Vrijeme je za novu pobjedu, idemo!!!”

“RoboCopa” sutra u Gliwicama očekuje opasni Brazilac Vinicius Bohrer (16-6). Meč je prihvatio prije samo desetak dana ne računavši da bi mogao tako brzo ponovno u borilište. No, zov KSW-a je bio jači! Ovo je njegov četvrti nastup u poljskoj promociji u samo 11 mjeseci.

Je li problem što je tako kasno saznao za meč?

“Kada se borite, uvijek riskirate. Neovisno što trenutak možda nije bio najidealniji, potpisao sam ugovor. Svaki protivnik je velika prijetnja. No, meč sam prihvatio jer se volim boriti i zato što fanovi vole kada nastupam.”

Koliko dugo si razmišljao prihvatiti meč na KSW-u 46 ili ne?

“Iskreno? Ležao sam u krevetu oko ponoći i dobio sam ponudu želim li se boriti. U prvi mah nisam niti pitao tko je protivnik. Odgovorio sam da sam tek u lakšem treningu, da nisam potpuno spreman, ali da ne mogu odbiti takvu ponudu. Popis borbi je prepun velikih imena i takva šansa se ne propušta. Mameda Khalidova sam ranije gledao na televiziji, a sada ću nastupiti na istoj priredbi kao i on. Tko bi na to rekao ne?”

Je li vraćen mir nakon pobjede protiv Dricusa Du Plessisa?

“Ja sam uvijek miran. I nakon poraza sam bio miran, ostao sam isti. Znao sam da se radi o posrtaju zbog pogrešnog skidanja kilograma i mojih privatnih problema. Nisam bio fokusiran kao inače. Nakon meča sam ponovno uhvatio sve konce u svoje ruke, moram se uvijek ponašati poput ratnika.”

Koliko si vidio od Bohrera?

“Pogledao sam nekoliko njegovih mečeva. Radi se o vrlo opasnom protivniku na parteru, ali ovo je MMA. Znam da je BJJ kod Brazilaca vrlo razvijen, to je njihova disciplina i dobri su u njoj. Možda ljudi misle da sam samo dobar u udaračkom dijelu, ali to nije istina. Svaki dan sam sve bolji u hrvačkom i grappling dijelu. Kvalitetan sam u svakom segmentu slobodne borbe.”

Danas je na rasporedu službeno vaganje  ususret KSW-u 46, a sutra ćemo Roberta Soldića, baš kao i Antuna Račića pratiti u nastupima u poljskoj promociji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI