Roberto Soldić: Vratio se pravi Robocop, nema više eksperimenata i nema šanse da mi netko oduzme pojas!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.10.2018 16:10h Autor:

Roberto Soldić

Nakon pobjede nad Dricusom Du Plessisom, kojom je vratio pojas KSW prvaka velter kategorije, Roberto Soldić je medijima iznio svoje dojmove i emocije te je najavio kakve ima planove za bližu budućnost.

Prvo pitanje za Roberta bilo je kako se osjeća nakon borbe u kojoj je odradio nastup kakav je uistinu rijetko tko očekivao. Čak i oni fanovi koji su vjerovali u njegovu pobjedu su teško mogli očekivati kako će to biti tako uvjerljivo, tako taktički savršeno i na kraju tako naoko lako.

“Ovo je sjajan osjećaj, ali osjećaj koji već poznajem od prije. Ponovno sam prvak i zahvalio bih šefu što mi je dao priliku za revanš. Znao sam što sam izgubio, ali sam najavio povratak. Sada je to ponovno moje i neću ga tako olako predati”, otkrio je 23-godišnjak koji ponovno ponovno nosi KSW pojas velter kategorije.

I uistinu je tako izgledao, od prve sekunde je bio potpuno “unutra”, bez ikakvog gubljenja ritma ili taktike. Sve je bilo podređeno cilju do kojeg je na kraju impresivno došao.

“Bio sam fokusiran i sjajno sam se osjećao u kavezu, kao da sam kralj tog kaveza. Dobro sam se kretao, branio rušenja i napadao prema potrebi. Uhvatio sam ga kombinacijom, a to je bio plan. Prošli put nisam imao dobro skidanje kilograma, a kad je tako možeš zaboraviti cijelu pripremu i sve što si radio u kampu. Naučio sam puno iz te borbe, izvukao sam lekciju, neću više tako eksperimentirati i sada kada sam ponovno prvak mogu pun samopouzdanja čekati idući ispit. Motiviran sam i već sam fokusiran na obranu titule. “

No, priznao je kako su pripreme bile teške, posebno s psihičkog stajališta, nakon prvog poraza nokautom u karijeri. Dricus je odjednom bio favorit i mnogi su smatrali kako će ovo biti borba kojom će Soldić biti ispraćen iz KSW-a te poslan par stepenica dolje na svom putu prema vrhu svjetskog MMA-a. Na kraju se vratio na još bolju poziciju od one s koje ga je Du Plessis u travnju detronirao.

“Nije se bilo lako ustati nakon prošle borbe i nikako nije bilo lako ponovno ući u kavez s borcem koji me je prošli put nokautirao. Cijeli ovaj proces me učinio jačim i mislim da je pobijedilo moje srce. On je snažan borac, svuda je dobar i kompletan. No, prošli put se nije borio protiv pravog Robocopa. Ovo je moja prirodna težina i bio sam spreman za apsolutno svaki segment borbe, to sam i pokazao. Odgovorio sam na sve što je pokušao, mislim da sam odradio perfektnu borbu.”

Nakon borbe su se Soldić i godinu dana stariji Južnoafrikanac srdačno pozdravili i čestitali si, no još su kratko porazgovarali. Roberto je bio upitan što su rekli jedan drugom.

“Čestitao mi je na borbi i pitao me hoćemo li raditi treću borbu, na što sam mu rekao da nema problema. Nemam neke emocije prema njemu, dobar je i pametan borac prepun samopouzdanja, ali nije moj nivo.”

Na posljednje pitanje, kada bismo ga ponovno mogli gledati u kavezu, Roberto je samo rekao kako je spreman već sutra startati s pripremama, no da je o datumu potrebno kontaktirati njegovog menadžera. Na njemu je da radi, a kada treba boriti se, to će s radošću prihvatiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI