Roberto Soldić: Prošla borba bila mi je previše laka, u Cage Warriorsima mi slijedi pravi izazov

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.09.2017 19:06h Autor:

Soldić vs Parker/ Superior FC 18

Nakon što je odradio već tri borbe u ovoj godini te pet u posljednjih 11 mjeseci, Robertu Soldiću vrlo brzo slijedi iduća, a to je vrlo zanimljiv ispit u jakoj britanskoj promociji, Cage Warriorsima. 

Soldić je odradio razgovor za njemački borilački portal “GNP” u kojem je bio upitan da prokomentira svoju obranu titule Superior FC prvaka, ali i ono što ga čeka u Walesu, odnosno Lewisa Longa, borca vlasnika skora 15-4, koji će tamo nastupiti pred svojom domaćom publikom. Soldića nije strah, zapravo kaže kako je upravo takve borba ono što želi i što mu je potrebno.

“Borba koju sam pobijedio prošle subote bila je jednostavno previše lagana za mene. Pobijedio sam nakon samo dvije minute. Sada mi na Cage Warriorsima slijedi borba protiv borca koji je broj 1 u Britaniji po Tapologyu. Ime mu je Lewis Long i biti će to svakako dobra borba, no spreman sam za nju. Sada gledam samo prema toj borbi, a tek nakon nje ću gledati prema onome što bi moglo uslijediti.”

Soldić je vjerojatno vrlo blizu UFC-u, čemu svjedoče njegovi rezultati i pojasevi FFC i Superior FC prvaka. No, na Njemačkoj MMA sceni postoji jedna potencijalna borba koja bi fanove mogla zanimati. To je duel Roberta i Superior prvaka srednje kategorije, Kerima Engizeka, koji je u svojoj posljednjoj borbi savladao Aleksandra Rakasa.

“Svakako da me zanima borba protiv njega jer jako puno priča. Kaže da je pobijedio prvog borca iz Hrvatske, što nije istina, jer sam ja najbolji borac iz Hrvatske. Isto tako je izjavio kako je pobijedio najboljeg Poljaka, a po Tapologyu je tip na otprilike 22. mjestu. Ja sam otvoren za sve, ostalo je na mom menadžeru.”

Soldića na Cage Warriors 87 eventu nastupa 14. listopada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI