Roberto Soldić nakon nove KSW pobjede: “Ja sam Hrvat! Hrvatski borac iz Bosne i Hercegovine!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.12.2018 20:19h Autor:

Roberto Soldić

Roberto Soldić upisao je prošlog vikenda novu impresivnu pobjedu, savladavši na KSW 46 eventu Viniciusa Bohrera. Nakon eventa je za poljske medije dao vrlo zanimljiv intervju, u kojem je rekao nešto o borbi, ali i o vrlo čestom pitanju koje mu se postavlja.

Soldić je odradio svoj četvrti meč u KSW-u te je impresivno nokautirao Viniciusa Bohrera iz Brazila. Poljske medije je toliko impresionirao da je prvo pitanje u intervjuu nakon borbe bilo o tome kakav je osjećaj ubiti protivnika. Novinar je iskoristio baš te riječi.

“To je moj posao i volim svoj posao. I ja sam jednom bio dolje i znam kakav je osjećaj. Treba ostati snažan i vratiti se. Uvijek se veselim svakoj borbi, neovisno o protivniku. Trebate mi samo javiti ime protivnika, mjesto i vrijeme, a ja ću se tamo pojaviti”, rekao je Roberto odmah nakon borbe za poljski MMA.pl

Rekao je nešto i o tome kakav je bio protivnik, odnosno s kakvim se izazovom susreo u Gliwicama.

“Ovo mi je prvi puta da sam se borio protiv Brazilca. Borac je to koji ide konstantno naprijed. Doživio sam jedno novu iskustvo i vidio sam koliko je dobar na podu. Jednom mi je dobro uhvatio polugu na nozi, no znam se braniti. Kompletan sam borac, ali moja glavna disciplina ipak je borba na nogama.”

Borbu je odradio u međukategorije do 80 kilograma i izgledao je sjajno. Tako je došlo do pitanja razmišlja li o srednjoj kategoriji.

“Za srednju kategoriju sam premal, no sviđa mi se međukategorija. Ne moram skidati previše kilograma i to je dobro za moj mozak, jer glava je ono najvažnije u borbi. Dobro sam spavao, dobro sam jeo i pio sam vodu. Ali, ja sam prvak velter kategorije i to je kategorija u kojoj se trebam boriti.”

Onda je uslijedilo pitanje koje se oko njega često vrti. Zapravo, došlo se do teme pjesme uz koju ulazi do kaveza, odnosno Thompsonove pjesme Geni Kameni. Upitan je o njoj što ona znači, a onda je u nastavku dao odgovor na pitanje koje se često može vidjeti od strane fanova.

“Geni kameni je pjesma koja govori da uvijek trebaš znati tko si, gdje god se nalazio. Ja sam rođen u Bosni i mnogi kažu da sam bosanski borac, ali ja sam Hrvat. Hrvat iz Bosne. I tamo ima više dobrih i pravih Hrvata nego onih koji žive u Hrvatskoj, vjerujte mi.”

Roberto je najavio kako će sada neko vrijeme odmoriti, budući da je četiri KSW borbe odradio u manje od godinu dana razmaka, a onda se vraća braniti svoj pojas do 77 kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI