Ricco Rodriguez: Ovim pojasem želim okruniti karijeru Dion Staring: Da, ali pojas je moj!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.12.2014 16:32h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Site)

U petak je s početkom u 14 sati u dvorani Marino Cvetković u Opatiji održana press konferencija povodom subotnjeg borilačkog spektakla FFC 17 – Futures Super Finale koje će se održati u istom zdranju.

Prisutne su bile sve najveće zvijezde priredbe koje će nastupiti u samim finalnim dijelovima priredbe nakon što se održe finala Futures natjecanja. Podsjećamo, FFC je u 2014. ustoličio novi format namjenjen mladim nadolazećim natjecateljima te je 40 boraca kroz četiri polufinalna turnira izborilo nastup u samoj završnici. Na kraju ćemo dobiti 10 FFC Futures šampiona koji će zaslužiti ugovor s Final Fight Championshipom za 2015. godinu.

Osim "Futures dijela" sjajna opatijska borilačka noć će nam donijeti i četiri super dvoboja od kojih dva za ulog imaju FFC pojaseve u kraljevskim – teškim kategorijama. Ricco "Suave" Rodriguez i Dion "The" Soldier" Staring će se boriti za pojas u MMA, a Mladen Brestovac i Wieslaw Kwasniewski za pojas u kickboksing konkurenciji. Lokalna riječka i opatijska publika će biti posebno zainteresirana za nastupe svojih heroja Ivana Stanića i Dorijana Ilića.

Na samoj press konferenciji su sudjelovali svi kandidati za pojaseve: Rodriguez, Staring, Brestovac i Kwasniewski, regionalni borci Ilić i Stanić te Marko Petrak i Mladen Kranjčec koji su odgovarali na pitanja vezana uz samu organizaciju.

Rodriguez vidno smršavio i poradio na kondiciji…

Dakako, najviše interesa novinara bilo je za bivšeg UFC prvaka i veliku MMA zvijezu Ricca Rodrigueza. 3:0 u FFC ringu su mu osigurali priliku za naslov.

"Hvala FFC-u što ste me ponovno pozvali u Hrvatsku i hvala na ovoj prilici za prvu titulu u teškoj kategoriji. Ovo je prava čast. Zaista moram naglasiti da je FFC jedinstvena organizacija. Tu vrijede stara Prideova pravila po kojima sam se i prvotno borio. Ovo je sjajna organizacija, produkcija je fenomenalna, a za borce i osoblje isto imam samo riječi hvale.", izjavio je "Suave" i dodao:

"Dion je izvrstan borac, savladao je borca koji me pobijedio jednom prilikom, Hrvata Antu Deliju. Ovo mi je prilika da se vratim na pobjedničke staze i osvojim titulu. Imam 37 godina, više mi se često ne nude ovakve prilike. Želim također pokazati ono u čemu sam najbolji, a to je 'grappling'. Moram također naglasiti da je Dion, osim što je sjajan borac, vrlo pametan, a ima i bogato iskustvo. Međutim, puno sam radio na svojoj kondiciji. Kao što vidite, smršavio sam i sada sam puno brži. Iznimno mi je zadovoljstvo biti ovdje, hvala vam!"

Dion Staring FFC-u duguje novi uzlet u svojoj karijeri…

Njegov protivnik Dion Staring je više puta tijekom konferencije ponovio da je pojas njegov i da se Rodriguez nema previše čemu nadati. No, naglasio je da nikako Rodrigueza ne potcijenjuje jer se radi o jednom od najvećih boraca svih vremena s preko 70 profesionalnih mečeva.

"I ja moram zahvaliti FFC-u na ovoj prilici, ali i na mnogočemu drugome jer svoj ponovni uzlet u karijeri dugujem upravo pobijedi protiv Ante Delije. Jako sam naporno trenirao za ovaj meč i velika mi se čast boriti s Riccom jer se radi o iznimnom borcu, a ima iza sebe i neopisivo iskustvo s preko 70 profesionalih mečeva. Takvog se protivnika ne smije potcijeniti. U sklopu priprema sam trenirao i u Švedskoj i uložio sam puno truda, a nadam se da će se to vidjeti i u ringu.", rekao je u uvodu Staring.

Brestovac uvjeren u svoju pobjedu…

Jedanaest pobjeda u nizu trenutačno ima najbolji hrvatski kicboksing teškaš Mladen "Scorpion Sting" Brestovac. Njegov sjajan pobjednički niz je krenuo prije dvije godine upravo ovdje u Opatiji, a sada prelijepu priču moće ponovno zaključiti u istom gradu s vrijednim pojasem.

"Zadovoljstvo mi je boriti se za FFC pojas. Imao sam meč 22. studenog u Francuskoj i nakon toga sam samo nadovezao pripreme za ovu borbu. Dobro sam pripremljen, ali sutra očekujem težak meč. Moj protivnik je vrlo snažan i mogao bi mi praviti velike probleme. No vjerujem u svoju pobjedu", smatra zagrebački udarač.

Kwasniewski se ne boji teškog meča…

No, nešto će se pitati i ogromnog Poljaka Wieslawa Kwasniewskog koji nije previše impresioniran činjenicom da Brestovca smatraju jednim od najboljih teškaša svijeta. Velik je i dobar, ali i ja sam. Ovo je samo borba – tvrdi Poljak.

"Hvala vam na ovoj prilici. Mladen je jako dobar borac i jako je jak. No i ja sam isto i volim se boriti. Čeka nas teška borba, ali to je život.", kaže Poljak.

Stanić i Ilić jedva čekaju nastupiti pred domaćom publikom…

Poseban pritisak, a on kaže radost, osjećat će miljenik domaće publike Ivan "Grozni" Stanić. Prošli nastup u rodnom gradu nije prošao kako je očekivao pa je ovo sjajna prilika za popravni ispit.

"Velika mi je čast što se borim na ovako velikoj priredbi, a naravno, obožavam se boriti u svom gradu! Meni to nije pritisak, nego motivacija. Volim kad me publika nosi i kad idem u pobjedu na krilima svojih navijača. Mukotrpno sam se spremao, ali veselim se sutrašnjem meču, i naravno, pobjedi.", rekao je Stanić.

Nakon duže profesionalne pauze pred domaćom publikom će nastupiti i jedan od najboljih hrvatskih MMA teškaša – Dorijan Ilić. Već smo ga jednom vidjeli u FFC ringu te je impresionirao sjajnim nokautom. Što nas čeka sutra?

"Ova borba će mi zasta biti velika čast. Vratio sam se u igru, promijenio sam tim i sad treniram u OFC Opatija. Mogu samo reći da sam spreman za sutra i idem na pobjedu. Ovo će mi biti prva borba pred domaćom publikom i zato će i biti posebna.", smatra Ilić.

Odmah nakon press konferencije održano je i službeno vaganje. Organizatori su naglasili da su ulaznice gotovo rasprodane te da očekuju dupkom punu dvoranu. To i ne iznenađuje s obzirom na golem interes koji vlada za ovu priredbu. Rodriguez, Staring, Brestovac, Stanić i Ilić su očito bili velik mamac za borilački grad kakav je Opatija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI