Revolucija? Zadranin izumio novu Makiwaru!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.05.2014 10:17h Autor:

Denis Gregov

Denis Gregov instruktor je boksa i višestruki prvak Hrvatske u full contactu, ali i inovator koji je dobitnik srebrne diplome "Diatus" koje dodjeljuje društvo inovatora iz Splita.

Gregov je dobio nagradu u području "Novi proizvodi" za pomagalo u treniranju, a riječ je o fokuseru koji se razlikuje od dosadašnjih koji su se koristili u borilačkim sportovima.

"Tajna je u tomu da sam za razliku od ranijih fokusera koji su u upotrebi napravio novi s dvostrukim punjenjem i na principu volana. Što znači da se prilikom korištenja, i to kod svih vrsta borilačkih vještina, jednostavnim pokretima može okretati čime se postiže bolji rad na treningu. Najviše me na inovaciju ponukalo to da se ovom mojom "Makiwarom" prije svega mogu koristiti početnici, ali i pravi profesionalni borci.", rekao je Gregov.

Prve povratne informacije su vrlo pozitivne, a fokuser su isprobali u BK Piranha iz Zagreba.

"Prema mojim saznanjima svi odreda ističu praktičnost i primjenjivost fokusera i ne radi se samo o mojim prijateljima iz "Piranhe", nego i šire. Svi pokazuju zanimanje i željeli bi ga što prije vidjeti u širokoj upotrebi. Međutim, u ovom trenutku nisam išao tako daleko da bih eventualno kontaktirao neke proizvođače. Pročulo se za moju inovaciju koja je zaštićena kod Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, pa računam da će vrijeme brzo pokazati ima li spremnih za sklapanje poslovne suradnje."

Gregovu ovo nije prvi izum, ali dosad ih nije izlagao na natječajima. U planu su mu i novi projekti.

"Ozbiljno razmišljam o spartanskom vježbalištu koje bih nazvao "hrvatska algoga". Radi se o javnom prostoru na kojem bi se nalazile sprave za udaranje. Za takav projekt treba imati veliku potporu onih koji odlučuju o korištenju gradskih površina koje bi se oplemenilo svim potrebnim pomagalima. Sigurno ću raditi na tomu s ciljem da u svakodnevnom životu zaživi moto "u zdravom tijelu zdrav duh".", zaključio je Gregov.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI