Regionalni borci za FS analiziraju meč Miočić vs. Cormier – Stošić: “To je 50-50%!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.07.2018 15:04h Autor:

Ilustracija

U tjednu velikog MMA meča, vjerojatno najvećeg u 2018. godini kada govorimo o UFC-u, Stipe Miočić će pokušati povećati svoj rekordan niz obrana pojasa prvaka u teškoj kategoriji protiv kolege šampiona Daniela Cormiera.

Dvojac će se sučeliti u glavnoj borbi UFC-a 226 u meču koji će obilježiti povijest teške i poluteške divizije. S obzirom da je do samog ulaska u Octagon dvojice UFC velikana ostalo samo još 6 dana, odlučili smo zamoliti poznata hrvatska i regionalna imena da nam pomognu u analizi ovog mega meča.

Pa ćemo tako od ponedjeljka 2. srpnja, pa sve do subote 7. srpnja, svaki dan objavljivati razmišljanja naših MMA majstora.

U današnjem izdanju vam donosimo analizu jednog od najboljih srpskih MMA boraca, bivšeg FFC prvaka i novopečenog člana UFC-a – Darka Stošića.

Danas (subota 7.srpnja) ćemo vam donijeti i analize Ivana Gluhaka, Lemmyja Krušiča, Ivana Erslana i Ivice Truščeka.

Svi oni će za Fight Site analizirati kvalitete i slabosti oba UFC prvaka, kojom taktikom bi se trebali služiti u ovom meču i tko će na kraju slaviti.
________________________________________________

Stošić smatra da se radi o sjajom “match-upu” boraca na samom vrhu UFC-a i općenito borilačkog svijeta, pa previše slabih strana nemaju niti jedan, niti drugi.

“Na ovom nivou gdje su oni, nemaju niti jedan, niti drugi previše prostora za bilo kakvu kritiku. Tako da se tu radi o nekim malim nijansama koje bi mogle odlučiti kao što su visina, težina i slično”, smatra srpski UFC-ovac i dodaje:

“Sve te stvari idu u prilog Stipu Miočiću. Iako je pitanje koliko će u samom kavezu kila imati Cormier i tko će u tom segmentu imati prednost. Čini mi se da Miočić ima tvrđe boksačke udarce od Cormiera i to je njegova prednost…”

Bivši FFC prvak u teškoj kategoriji ne dvoji koju će taktiku ova dva UFC šampiona upotrijebiti. Ili barem koju bi trebali…

“Stipe će sigurno tražiti da se meč odvija što više na nogama. Pokušat će ovu borbu taktički odraditi. S druge strane, Cormier će sigurno tražiti svoju šansu u klinču i hrvanju, pa tek onda boksu. Htjet će što više umoriti Stipu kako bi ga na koncu mogao završiti.”

Na kraju analize Stošić ne može dati prednost jednom ili drugom. Kaže da će to biti jako gust meč, koji može otići na bilo koju stranu.

“Meni je teško procijeniti. Nekako bih šanse procijenio na 50-50.”

Meč će, baš kao i čitav UFC 226 noćas iz Las Vegasa, sigurno gledati uživo.

“Gledat ću meč sigurno. Bit ću vjerojatno kod kuće s djevojkom.”

 

Marko Petrak
[email protected]

Regionalni borci za FS analiziraju meč Miočić vs. Cormier – Delija: Bit će veliki hrvatski praznik, Stipe će pobijediti Cormiera, Hrvatska Rusiju!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI