Regionalni borci za FS analiziraju meč Miočić vs. Cormier – Jelčić: “DC je dobar protiv teškaša, ali Stipe nije tipičan teškaš”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 04.07.2018 11:05h Autor:

Ilustracija

U tjednu velikog MMA meča, vjerojatno najvećeg u 2018. godini kada govorimo o UFC-u, Stipe Miočić će pokušati povećati svoj rekordan niz obrana pojasa prvaka u teškoj kategoriji protiv kolege šampiona Daniela Cormiera.

Dvojac će se sučeliti u glavnoj borbi UFC-a 226 u meču koji će obilježiti povijest teške i poluteške divizije. S obzirom da je do samog ulaska u Octagon dvojice UFC velikana ostalo samo još 6 dana, odlučili smo zamoliti poznata hrvatska i regionalna imena da nam pomognu u analizi ovog mega meča.

Pa ćemo tako od ponedjeljka 2. srpnja, pa sve do subote 7. srpnja, svaki dan objavljivati razmišljanja naših MMA majstora.

U današnjem izdanju vam donosimo analizu jednog od najboljih hrvatskih MMA boraca, nekoć FFC prvaka u lakoj kategoriji, a danas člana elitnog Bellatora – Luke Jelčića.

U narednim danima ćemo vam donijeti i analize Ivana Gluhaka, Darka Stošića, Lemmyja Krušiča, Ivana Erslana, Ivice Truščeka i Ante Delije.

Svi oni će za Fight Site analizirati kvalitete i slabosti oba UFC prvaka, kojom taktikom bi se trebali služiti u ovom meču i tko će na kraju slaviti.
________________________________________________

Jelčić smatra da se radi o sjajnom “match-upu” u kojem obojica imaju svoje adute.

“Daniel Cormier je bio jako uspješan kada se natjecao u teškoj kategoriji, ali Stipe Miočić nije tipičan teškaš. Tu mislim na to da je brz, efektan u korištenju svojih tehnika, a srce i bradu oduvijek ima. Osim toga, radi se o borcu koji konstantno napreduje i ima sve odlike pravog šampiona. Ukupno gledano, radi se o sjajnom ‘match-upu'”, smatra Jelčić.

Govoreći o prednostima i manama svakog borca, član irskog SBG-ja iz Dublina vjeruje da nam predstoji prava taktička bitka.

“Na Stipinu stranu ide to što je veći borac, a Daniel bi trebao biti brži. Tako da će biti jako, jako zanimljivo vidjeti kako će se i jedan i drugi nositi s prednostima svog protivnika, ako one uopće postoje”, analizira “Hitman” i dodaje:

“Ovo će biti sukob dva ista stila jer oba borca, ako pogledate njihove nastupe, koriste svoje ručne tehnike, hrvanje i GNP kada su na parteru. Na pitanje s kojom taktikom će obojica ući u ovaj meč, odgovor ćemo dobiti tek u prvi minutama meča na UFC-u 226.”

Luka će gledati meč u Dublinu, a navijat će za hrvatskog borca kojeg iznimno cijeni!

“Naravno da ću gledati meč. Stipe je slika i prilika pravog šampiona. I  kao borac i kao čovjek je fenomenalan. Radi se o čovjeku iz radničke klase, koji drži do obitelji, a sve je ostvario svojim radom. Uvijek ću navijati za njega i pratiti njegove nastupe! Ajmo Stipe!!!”, poslao je Jelčić poruku podrške američko-hrvatskom nokauteru.

Na koncu smo zamolili Jelčića da pokuša prognozirati ishod dvoboja…

“Stipe slavi tehničkim nokautom”, kratko će Luka.

 

Marko Petrak
[email protected]

Regionalni borci za FS analiziraju meč Miočić vs. Cormier – “Nitro” Pejić: Ne vidim scenarij prema kojem Cormier pobjeđuje!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI