Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Regionalni borci za FS analiziraju meč Miočić vs. Cormier – Delija: Bit će veliki hrvatski praznik, Stipe će pobijediti Cormiera, Hrvatska Rusiju! | Fight Site

Regionalni borci za FS analiziraju meč Miočić vs. Cormier – Delija: Bit će veliki hrvatski praznik, Stipe će pobijediti Cormiera, Hrvatska Rusiju!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.07.2018 12:24h Autor:

Ilustracija

U tjednu velikog MMA meča, vjerojatno najvećeg u 2018. godini kada govorimo o UFC-u, Stipe Miočić će pokušati povećati svoj rekordan niz obrana pojasa prvaka u teškoj kategoriji protiv kolege šampiona Daniela Cormiera.

Dvojac će se sučeliti u glavnoj borbi UFC-a 226 u meču koji će obilježiti povijest teške i poluteške divizije. S obzirom da je do samog ulaska u Octagon dvojice UFC velikana ostalo samo još 6 dana, odlučili smo zamoliti poznata hrvatska i regionalna imena da nam pomognu u analizi ovog mega meča.

Pa ćemo tako od ponedjeljka 2. srpnja, pa sve do subote 7. srpnja, svaki dan objavljivati razmišljanja naših MMA majstora.

U današnjem izdanju vam donosimo analizu jednog od najboljih hrvatskih MMA teškaša i aktualnog člana RIZIN-ovog rostera – Ante Delije!

U narednim danima ćemo vam donijeti i analize Ivana Gluhaka, Darka Stošića, Lemmyja Krušiča, Ivana Erslana i Ivice Truščeka.

Svi oni će za Fight Site analizirati kvalitete i slabosti oba UFC prvaka, kojom taktikom bi se trebali služiti u ovom meču i tko će na kraju slaviti.
________________________________________________

Delija, kao i mnogi analitičari, vjeruju da je Miočić spreman primiti najjači Cormierov udarac, što se ne može reći za prvaka u poluteškoj kategoriji kada govorimo o njegovoj sposobnosti primanja Stipinih “bombi”.

“Daniel Cormier je sigurno vrhunski borac. Pokušavat će vrlo vjerojatnu rušiti Miočića, ali ako to i uspije učiniti, očekujem da će se Stipe bez većih problema dići ponovno na noge, a meč će se nastaviti u stand-upu. U tom segmentu je Miočić u velikoj prednosti jer ima puno jači udarac od Cormiera, a siguran sam da može primiti njegov najjači pokušaj”, vjeruje Dubrovčanin koji posljednje dane ponovno provodi u Zagrebu gdje trenira u Cro Cop teamu.

“Hodajuća nevolja” opisuje koje su prema njegovoj procjeni najajče kvalitete UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji…

“Po meni Miočić ima mnogo preciznije udaračke tehnike od Cormiera i sjajno se diže iz partera, ako bude tamo srušen. Tako da ne vidim način da ga Cormier ozbiljnije ugrozi. Očekujem da će se na koncu meč odvijati u stojci, a siguran sam da će biti izuzetno atraktivno. Razlog je taj što su obojica vrlo srčani i bore se bez kalkulacija”, smatra Delija.

On će meč iz Las Vegasa pratiti uživo, a prije toga će gledati nogometnu utakmicu Hrvatska vs. Rusija na Svjetskom prvenstvu. Delija vjeruje u veliki sportski praznik Hrvata.

“Svakako ću meč pratiti i smatram da će to biti veliki hrvatski praznik. Miočić će pobijediti Cormiera, a Hrvatska Rusiju.”

Na koncu smo Antu zamolili za točnu prognozu: Kako će se meč na kraju rasplesti?

“Vjerujem u Stipinu pobjedu i to nokautom. Mislim da će zaustaviti Cormiera u 3. ili 4. rundi”, zaključuje.

 

Marko Petrak
markopetrak@gmail.com

 

Regionalni borci za FS analiziraju meč Miočić vs. Cormier – Jelčić: “DC je dobar protiv teškaša, ali Stipe nije tipičan teškaš”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI