Regionalne MMA zvijezde prognoziraju meč Miočić vs. Ngannou (1. dio)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.01.2018 14:46h Autor:

screenshot

Samo nas dva dana dijele od prvog velikog UFC eventa u 2018. godini, a hrvatskoj publici posebno iščekivanog UFC-a 220.

Posebno iščekivanog zbog spektakularne glavne borbe priredbe u kojoj će američko-hrvatski nokauter Stipe Miočić pokušati dograbiti besmrtnost i postati najuspješniji UFC prvak u povijesti te elitne promocije. Nikome nikada prije u 25 godina postojanja ove organizacije nije pošlo za rukom obraniti tri puta pojas u teškoj kategoriji. Stipe je to učinio već dva puta, a na putu prema rekordu mu stoji kamerunska “noćna mora” Francis Ngannou.

Kladionice kažu Ngannou, UFC se nada da bi Miočić mogao izgubiti i prepustiti tron Kameruncu, a što je s našim borcima?

Kako hrvatski i regionalni MMA borci prognoziraju ovaj dvoboj. U prvom nastavku ankete koju smo proveli vam donosimo kratke analize i prognoze dvoboja “Miočić vs. Ngannou” Zelga Galešića, Ivice Truščeka, Ahmeda Vile i Ivana Erslana…
____________________________________________________

Zelg Galešić, bivši Pride, Dream, Bellator borac i Cage Rage prvak

“Miočić pobjeđuje jer je bolji borac. Treba kontrolirati borbu borbu od početka i ne ulaziti u izmjene. Stipe bi trebao pokušati rušiti ga uz kavez. Kada ga sruši na parter, tu ga ne treba previše udarati, nego se treba koncentrirati na to da ga drži na zemlji i umara.”

“Kada se Ngannou napuni laktatima krajem druge ili sredinom treće runde, onda treba boksati s njim.”

“Stipe pobjeđuje tehničkim nokautom u trećoj rundi.”
_______________________________________________________

Ivica Trušček, hrvatski MMA veteran s najvećim brojem profesionalnih mečeva

“‘Franjo’ je iznokautirao svakoga tko mu je stao na put sve do ove borbe za titulu, između ostalog i bivšeg UFC prvaka Arlovskog, te bivšeg K-1, Dream i Strikeforce prvaka Overeema. Tako da priča o protivnicima s manje iskustva ne stoji, jer su se ova dvojica počela boriti još kada je Tito bio glavni.”

“Međutim, možda je tim borcima upravo to iskustvo (čitaj tisuće primljenih udaaca) baš i presudilo da ne mogu izdržati niti prvu rundi i odvesti Afrikanca u duboke vode. Naš Stipe nije iskusan kao Arlovski ili Overeem, ali baš zato i može primiti koji aperkat iz pakla, nastaviti, ići dalje, udarati, hrvati se i natjerati ga da radi više nego ikada. Te ga onda u kasnijim rundama odvesti u malu školu boksa koju su pohađali Nelson i Hunt.”

“Stipe je već sada najiskusniji UFC prvak, mislim na činjenicu da će oboriti rekord u broju obrana naslova prvaka, što je, unatoč tome što se radi o malo broju, stvar koja se mora cijeniti. Stipe, za razliku od ostalih Franjinih protivnika, zapravo ima hrvačku bazu koju do sada i njije previše koristio. Ali ovaj put će morati, ako već ne za uspješna rušenja, onda da njima prijeti i da donese Ngannouu dodatnu brigu.”

“Stipu volim jer je Hrvat, jako je skroman i sličan je meni, samo što je on dobra osoba i borac… (ha ha) Pa eto, osim sto navijam za Miočića, očekujem da zaustavi Francek Hype Train, zadrži pojas i obori rekord radeći to…”
______________________________________________________

Ahmed Vila, bivši FFC prvak i jedan od najvećih regionalnih MMA potencijala

“Ovo je jako teška borba za predvidjeti s ozbirom na to da još uvijek nismo vidjeli slabosti Ngannoua. Vjerujem da će Stipe u ovoj borbi koristiti hrvanje i klinč kako bi izmorio Ngannoua, te da će tek u drugoj ili trećoj rundi preuzeti borbu u svoje ruke.”

“Ngannou ima svoju šansu u prvoj rundi, međutim ne vjerujem da će se Stipe upustiti u divlju razmjenu poput Overeema. Mislim da kako se runde budu odmicale, da se Francisove šanse smanjuju.”

__________________________________________________________

Ivan Erslan, veliki hrvatski MMA potencijal u poluteškoj kategoriji, nastupa u FFC-u, dio ATT-a

“Vjerujem da će Stipe slaviti u 3. rundi tehničkim nokautom. Mislim da je Miočić svestraniji borac koji ima bolji ‘cardio’, koji posjeduje jako dobru borbenu inteligenciju i ima strašnu glavu za velike mečeve u kojima ostaje potpuno smiren do kraja.”

“Smatram da Ngannou nikad nije išao u dublje vode, a mislim da će se to ovdje dogoditi i da mu to neće ici na ruku. Moje mišljenje je da ce se iznenaditi Stipinom snagom udaraca. #andstill…”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI