Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Regionalne MMA zvijezde prognoziraju meč Miočić vs. Ngannou (2. dio) | Fight Site

Regionalne MMA zvijezde prognoziraju meč Miočić vs. Ngannou (2. dio)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.01.2018 19:30h Autor:

screenshot

Dan prije borbe Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, donosimo drugi dio prognoza regionalnih MMa zvijezda.

Nakon što su jučer svoje mišljenje iznijeli Zelg Galešić, Ahmed Vila, Ivica Trušček i Ivan Erslan, red je došao na iduća četiri borca, među kojima se kriju najveći teškaški talent u regiji, novi član UFC-a, donedavno najbolji hrvatski kickboksač lakših kategorija, a trenutno veliki MMA talent te jedan od najboljih hrvatskih grapplera, također vrlo dobar MMA borac.
____________________________________________________

Ante Delija, novi član Rizina, najveći hrvatski teškaški MMA talent

“S obzirom da govorimo o dva najbolja borca u UFC-u, vjerujem da tu jedan udarac može presuditi. Ipak, mišljenja sam da je Miočić tehnički bolji i iskusniji borac.”

“Nadam se da Miočić neće ići u nepotrebne izmjene i ‘pouzdati’ se u svoju bradu. Kako meč bude odmicao, mislim da ce Miočić imati sve veće šanse za pobjedu.”

“Očekujem da ne bude nepromišljen već da će pametno odraditi meč, kako on to najbolje zna. Navijamo za Miočića i svim srcem želim njegovu pobjedu.”

____________________________________________________

Darko Stošić, novi UFC borac, donedavno FFC teškaški prvak

“Moje je mišljenje da je Francis opasan u prvoj i eventualno drugoj rundi. Što se meč bude više odmicao, Stipe je u prednosti.”

“Tako da, ako ga ne završi u početku, izgubio je meč. Stipe je sličan borac kao Cain Velasquez, melje boks, hrvanje, a to najviše umara protivnike.”

“Obzirom na masu Francisa, brzo će se zakiseliti i to je kraj meča.”

____________________________________________________

Ivan Zidar, najbolji hrvatski kickboksač lakših kategorije, odnedavno MMA borac

“Smatram da Kamerunac nije Stipin nivo. Više je to komercijalni hype UFC-a, jer trenutno nema Irca niti Ronde. Mislim da je za Stipu ovo zapravo najlakša borba do sada, jer je tukao puno iskusnije i kompetentnije borbe.”

“Također, pokazao je da se može boriti pet rundi u visokoj tempu. Kamerunac je jednostavno previše stepenica preskočio. Kako god se borba bude odvijala, smatram da je sve na strani Stipe. Ali opet, to su teškaši, tako da ga mora maksimalno ozbiljno shvatiti.”

____________________________________________________

Ivica Tadijanov, vrhunski grappler i talentirani MMA borac (FFC pobjeda nad UFC borcem Prachniom)

Ivica se potrudio dati još detaljniju analizu, na čemu mu zahvaljujemo.

MIOČIĆ

Ima dobar rad glavom, odnosno dobro eskivira udarce na distanci, a na poludistanci s vrlo kratke udaljenosti razvija puno snage pa to vrlo dobro primjenjuje i pri GnP-u. Dobro kombinira boks s rušenjima, osobito sa single legom. Nije pozicijski parteraš tj. ne pokušava previše kontrolirati iako će uvijek protivnika natjerati da nosi svu njegovu težinu, ukoliko je gornji u polugardu ili kornjači. Vrlo dobro iskorištava svaku priliku za GnP i radi ga jako dobro zbog toga što može na kratkoj udaljenosti razviti veliku snagu udarca. Do sada nije pokazao sposobnost završetka borbe polugom ili gušenjem, stoga sumnjam da ćemo to vidjeti u ovoj borbi. Osim svega gore navedenog, važan faktor u ovoj borbi bit će Miočićev cardio. On je do sada uvijek bio kondicijski vrlo dobro pripremljen i mogao je držati prilično visok tempo svih 5 rundi.

NGANNOU

Najviše mu odgovara borba na distanci zbog raspona ruku i iz razloga što tu njegovi udarci mogu razviti najviše snage. Vrlo je precizan, a ako tome dodamo snagu udaraca, onda je sigurno borba na distanci nešto u što se Miočić ne želi upuštati. U borbi uz kavez Ngannou razumije koncept underhooka. Ukoliko su mu leđa uz žicu postavlja se vrlo široko što mu omogućuje njegova konstitucija pa ga je vrlo teško rušiti, osobito ako uzmemo u obzir i to koliko je snažan. Ukoliko se nađe na leđima, opet vidimo kako se pokušava izboriti za underhook kako bi se što prije ustao, a osim toga je prilično dobar u opstruiranju GnP-a kontrolom vrata i zapešća. Što se tiče same borbe u parteru, tu se vidi da razumije osnovne tehnike i da mu je jasno odakle prijeti opasnost pa ga neće biti lako iznenaditi nekom polugom ili gušenjem.

ZAKLJUČAK

Dakle, da sumiram. Ngannou bi Stipu trebao držati na kraju svojih udaraca, izbjegavati poludistancu i klinč, a Stipe bi trebao forsirati borbu na poludistanci i što više miksati boks sa hrvanjem. Trebao bi tjerati Ngannoua da se konstantno brani od rušenja, odnosno da konstantno ustaje iz partera jer će ga svaki scramble poprilično umoriti. Osim toga, Francis neće moći boksati dok se bude branio od rušenja. Stipe je sličan game plan dobro provodio protiv Hunta i Nelsona, a u ovoj borbi će to biti malo teže zbog Ngannouove agilnosti i  raspona ruku. Što borba više odmiče prema sudačkoj odluci to će voda više ići na Stipin mlin.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI