Rasizam na djelu? “Miočić zaslužuje pažnju poput Velasqueza!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.09.2012 16:49h Autor:

Stipe Miočić

Stipe Miočić proteklih je dana prilično aktualna tema, a i bit će sve aktualnija kako će se bližiti dan njegove borbe protiv Stefana Struvea. Neki UFC-ovi fanovi izrazili su svoje negodovanje zbog toga što Miočić ne dobiva pažnju koju zaslužuje.

UFC nema u svojem kadru mnogo neporaženih boraca, njih je zaista iznimno malo, ali sjajni Stipe Miočić odradio je devet borbi u karijeri, od toga tri u UFC-u i zasad zna samo za pobjedu. Donijelo mu je to priliku da u svojoj desetoj borbi karijere nastupi u glavnom meču večeri na UFC-ovoj priredbi koja će se održati 29. rujna u Engleskoj.

No, bez obzira na sve to dojam je mnogih da Miočić ne uživa pažnju koju zaista zaslužuje. Brojni su portali i novinari koji ga hvale na sva zvona vide u njemu sjajnu perspektivu da, ako ništa drugo, dođe vrlo skoro među pet najboljih boraca u teškoj kategoriji. Upravo je to tema rasprave na Sherdog forumu proteklih dana, koju je pokrenuo jedan UFC-ov fan koji misli da Miočić zaslužuje pažnje barem koliko je dobiva i Cain Velasquez, idući izazivač za titulu prvaka u teškoj kategoriji.

"Neporažen u MMA, D-1 prvak u hrvanju, Golden Gloves prvak, dominirao u svoje prve dvije borbe u UFC-u, a protiv Del Rosarija pokazao kako se može bez problema prilagoditi protivniku i promijeniti taktiku. Jedina razlika s Cain Velasquezom je što je Stipe bijelac i mislim da sam time sve rekao", napisao je jedan forumaš.

Natuknuo je time da smatra kako je to problem zapravo rasne diskriminacije u što nam je ipak teško povjerovati, iako je istina da UFC također vodi računa o korijena pojedinih boraca, ne bi li zahvaljujući njima prolazili bolje na određenim tržištima.

Većina forumaša ipak se ne slaže u potpunosti da se radi o rasnoj diskriminaciji, ali su uglavnom složni da Miočić zaslužuje veću pažnju. Nadamo se da će je sjajnim nastupom protiv Struvea napokon i dobiti!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI