Rakić poručio UFC-u: “Nemate borca koji mi može parirati!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.08.2018 14:11h Autor:

Aleksandar Rakić

Kada je srpski borac s austrijskom putovnicom Aleksandar Rakić prilikom potpisa za UFC nagovijestio pohod na sam vrh poluteške divizije, mnogi su njegove najave dočekali s mnogo skepse.

Bilo je tu i napada na “bahatog borca” koji je u jednom intervjuu najavio kako je spreman i za one najbolje, pa čak i za meč protiv Daniela Cormiera – tada, a i danas kralja -93kg divizije.

No, danas kada Rakić kaže da je spreman za svakoga pa i za borce iz samog TOP-a 15 poluteške kategorije u elitnom Octagonu, više ga nitko ne kritizira. Nitko ga ne smatra bahatim, a svi njegove riječi uzimaju s uvažavanjem i poštovanjem.

Promjenu su donijela dva dosadašnja nastupa u UFC-u, koja su blago rečeno bila impresivna. Nakon uvodnog slavlja protiv Barrosa, Bečanin je posebno impresivno izgledao u zadnjem ulasku u Octagon.

Na nedavno održanoj priredbi u Hamburgu (Fight Night) Rakić je demolirao do sada neporaženog Justina Ledeta. Iako nije uspio slaviti prekidom, njegova pobjeda je bila povijesno dominantna za polutešku kategoriji.

O toj dominaciji je dovoljno svjedočio zbroj bodova na sudačkim karticama, odnosno dva puta 30-24 i jednom 30-25 u korist borca iz Austrije, što je uistinu skor kakav se rijetko viđa, posebno u borbama težih kategorija. Rekord je postavio u razlici pogođenih udaraca između sebe i svog protivnika. Ta je razlika na kocnu iznosila čak 235 u njegovu korist. Rakić je Ledeta pogodio 263 puta uz 83% uspješnosti, dok je on bio pogođen tek 28. Što se tiče tzv. značajnih udaraca, Rakić ih je pogodio 104 uz sjajnih 73% uspješnosti, dok je njegovom protivniku prošlo tek 12.

Nakon impresivnog slavlja je ponovio da ga ne zanima biti tek epizodist. On želi sam vrh UFC-a!

“Ja sam ovdje s ciljem da ostanem i da potvrdim kako pripadam samom vrhu. UFC, dajte mi rangiranog borca, spreman sam na to. Prvu borbu nisam mogao pokazati kako sam kompletan borac, ali sada sam pokazao da nisam samo stand up borac nego da imam hrvanje i grappling. Mogu raditi sve što je potrebno. Spreman sam na što god mi slijedi i neka svi znaju da dolazim”, rekao je nakon pobjede protiv Ledeta.

Ovaj vikend je UFC-u poručio kako u čitavom rosteru poluteške kategorije ne postoji borac koji može protiv njega. Upitao je “matchmakere” tko je sljedeći na redu?

“Tko je sljedeći protivnik? Tko želi okusiti moje šake? UFC, nemate borca koji mi može pružiti otpor?”, stoji u znakovitoj objavi Rakića na službenom Instagramu.

Bilo kako bilo, regija s nestrpljenjem iščekuje sljedeći nastup Bečanina u slavnom Octagonu. Za sada je položio s 5+.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI