Rakić najavljuje novi UFC nastup: Imam sve predispozicije postati UFC prvak! (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.10.2018 20:35h Autor:

Aleksandar Rakić

Aleksandar Rakić priprema se za treći UFC nastup, svakako najveći do sada. U razgovoru sa Zlatkom Ostrogoncem, otkrio je gdje će odraditi pripreme, kakva ima očekivanja od borbe te što se promijenilo otkako je sve uspješniji UFC borac.

Jedan od najperspektivnijih svjetskih poluteškaša priprema se za nastup koji će 21. prosinca odraditi u Kanadi, na UFC 231 eventu. Tamo ga čeka borba protiv Devina Clarka, za koju će uskoro krenuti u kamp. Po prvi puta će kamp odraditi u Tristar gymu, jednom od najboljih svjetskih timova, a glavni razlog je taj što se on nalazi u Montrealu, samo 500 kilometara od Toronta, gdje će nastupiti. No, naravno da to nije jedini razlog što je odabrao dvoranu jednog od najboljih svjetskih trenera, Firasa Zahabija.

“Svatko zna tko je Georges St-Pierre i svatko zna tko i što je Tristar gym, koji je njegov tim. Ja sam došao do njih jer moj prijatelj Mirsad Bektić sada trenira kod njih. Pohvalio mi je tim te očekujem dobar trening kamp i jake sparinge. Siguran sam da ću biti spreman za pet rundi, a ne za tri”, otkrio je Aleksandar, usput dodavši kako će tamo provesti gotovo cijeli kamp te će se od tamo zapravo zaputiti na “fight week”.

Rakić je u svoja prva dva UFC nastupa oduševio. Nije slavio prekidom, no zbog toga su fanovi imali priliku kroz 30 minuta borbe vidjeti o kakvom je talentu riječ. Kada se zna da u tih 30 minuta niti jednom nije bio ugrožen, protiv dva vrlo dobra borca, očekivalo se da bi mu UFC odmah mogao dati napad na poziciju unutar rankinga. Nju ipak nije dobio, ali priznaje kako mu se ne žuri, sve dok ima redovne nastupe. Uostalom, u UFC-u je svaki protivnik kvalitetan borac.

“Nakon prošlog meča sam tražio Top 15 borca, s ciljem da se dokažem, jer znam da ih tamo ima veliki broj koje već sada mogu pobijediti. Trenirao sam s Top 5 UFC borcima, znam što sam radio protiv njih i znam što bih radio sada. Ali dobro, tek mi je 26 godina i idemo stepenicu po stepenicu. Ako mi idući protivnik bude Top 15, biti će odlično, ali ako mi i ne daju, ja ću nastaviti ići borbu po borbu i napredovati. S vremenom će tako prave prilike već doći.”

Uzeo je priliku i da nešto kaže o svom protivniku, koji će mu biti novi test vještina, budući da u prva dva UFC nastupa protiv sebe nije imao hrvača.

“Protivnik je dosta nizak u usporedbi sa mnom i baza mu je hrvanje. Fizički izgleda vrlo jak, ima velike noge, stabilan je i snažan. Dobar je borac i biti će jak meč, no znam što znam i mogu. Uvjeren sam kako ću ja biti dirigent tog meča. On će ići na hrvanje, to nema nikakve sumnje. Ali, ja sam kompletan borac, mogu i hrvati protiv njega kao treba, no naravno da mi to nije cilj. Držati ću distancu i koristiti svoje prednosti. Tko zna, možda uspijem i prvi put završiti protivnika u UFC-u, no to mi nije primarno. Primarno mi je uvijek odraditi dobar kompletan nastup, a ako pobijedim prekidom, to je samo još bolje.”

Što je još Aleksandar rekao, između ostalog o tome zašto smatra da ima sve što je potrebno da postane UFC prvak, pogledajte u videu ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI