Račić spreman za izazov života u Helsinkiju

Vijesti iz regije 06.10.2012 20:45h Autor:

Antun Račić

Dubrovački borac Antun Račić idućeg tjedna odlazi u Helsinki gdje ga čeka do sada možda i najteži protivnik u karijeri.

Još nas samo dani dijele od idućeg meča jednog od ponajboljih hrvatskih boraca u lakoj kategoriji , Antuna "Killer" Račića.

Antuna u Helsinkiju 13. listopada čeka težak meč u kategoriji do 70 kilograma s finskom nadom Juha-Pekka Vainikeinenom. Vainikeinen ne zna za poraz već deset mečeva,a borbom protiv Račića želi nastaviti pobjednički niz i dokazati da je jedan od ponajboljih boraca Europe.

Ta njegova želja neće biti lako ostvariva jer mu s druge strane kaveza stoji nikada spremniji Antun Račić. Nakon intenzivnih priprema s Gladijator Teamom i boksačkim trenerom Ivicom Čukušićem, u Helsinkiju ćemo vidjeti nikada boljeg Antuna Račića. Uz stalne sparing partnere Mara Peraka, Kristijana Peraka, Antu Deliju, Darka Knega, Karla Caputa i Antonija Kaznačića, Račić je pokazao da se može nositi i s borcima puno težim i jačim od sebe, sto samo potvrđuje njegov rad i predanost sportu.

Antun je svjestan da će ovo za njega biti jako teška borba, ali kako i sam kaže, ovaj izlet u kategoriju do 70kg je jednostavno prilika koju nije mogao propustiti. Vainikeinen će u ovom meču imati prednost u rasponu ruku i visini budući da je visok 182cm , ali sigurno ne može parirati Antunu i brzini, tehnici i fizičkoj snazi.

Iako je Antun napravio ovaj izlet u kategoriju do 70 kilograma, nakon ove borbe, njegov fokus je nastup na M-1 u njegovoj pravoj kategoriji do 66kg , gdje mu je obećana borba za titulu prvaka. Prisjetimo se da je M-1 odlučio ipak dati priliku za titulu prvo Vugaru Bakshievu, kojega je Antun pobijedio prošle godine gušenjem u trećoj rundi.

Jedna mala zanimljivost je ta da, iako izravnog prijenosa nažalost neće biti, Antun će braniti boje Hrvatske u dobro nam poznatim hlačicama sa šahovnicom, a na samom putu prema kavezu svirati će dobro poznata pjesma Darude – Sandstorm na koju izlazi i Wanderlei Silva.

Antun kreće za Helsinki u petak, 12. listopada , a mi mu u ovom trenutku možemo poželjeti svu sreću da se vrati sa svojom 11. profesionalnom pobjedom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI