Račić poražen podijeljenom odlukom sudaca, Volkov uzeo M-1 teškaški naslov, pobjeda Šlemenka

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.02.2016 14:46h Autor:

Alexander Volkov (foto M-1)

Antun Račić ipak nije uspio doći do prilike napasti titulu M-1 prvaka u bantam kategoriji, nakon što je poražen od Vitalya Branchuka podijeljenom odlukom sudaca. Aleksander Volkov je uzeo teškaški naslov trokutom savladavši Denisa Smoldareva, dok je u glavnoj borbi slavio Aleksander Šlemenko, protiv Slave Vasilyevskog.

Nažalost, Antun Račić ipak neće dobiti priliku u Dubrovnik ponijeti naslov prvaka M-1 organizacije u bantam kategoriji, a zapeo je na prvom od dva koraka koja su bila potrebna za taj uspjeh. Bolji od njega je, podijeljenom odlukom sudaca, nakon tri runde bio Vitaly Branchuk. Račić nije bio daleko od pobjede, no presudila je kvalitetnija hrvačka kontrola domaćeg borca, koji će tako dobiti priliku boriti se za pojas protiv Pavela Vitruka, koji je u drugom polufinalu savladao Sergeya Morozova.

Aleksander Šlemenko, bivši Bellatorov prvak i jedan od ponajboljih “srednjaša” izvan UFC-a, uspješno se vratio aktivnom natjecanju, pobjedom u svojoj domovini nad sunarodnjakom Slavom Vasilevskym. Bila je to jedna vrlo neizvjesna borba, a vidjelo se kako su oba borca vrlo iskusna te su koristili svaku ponuđenu priliku. Ipak, većinska odluka sudaca na kraju je otišla u korist Šlemenka, koji će tako u svojoj idućoj borbi napasti pojas prvaka u srednjoj kategoriji.

A M-1 ima i novog teškaškog prvaka, budući da je Marcin Tybura ostavio upražnjeno mjesto prvaka, nakon odlaska u UFC. Tu je slavio još jedan bivši Bellatorov prvak, i to Aleksander Volkov. Nakon dvije teške runde, Volkov je iskoristio priliku u trećoj te slavio trokutom, kojim je Smoldareva prisilio na predaju.

M-1 Challenge 64 – Rezultati glavnog programa

Aleksander Šlemenko def. Vyasheslav Vasylevsky – većinska odluka sudaca
Aleksander Volkov def. Denis Smoldarev – SUB (R3, 0:45)
Vladimir Katyhin def. Joe Ray – jednoglasna odluka sudaca
Pavel Vitruk def. . Sergey Morozov – jednoglasna odluka sudaca
Vitali Branchuk def. Antun Racic – podijeljena odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI