Prvi veliki otvoreni BJJ turnir u Makedoniji 1.6. (VIDEO+FOTO)

Vijesti iz regije 14.05.2014 11:22h Autor:

BJJ turnir u Makedoniji

Prvi otvoreni turnir u Brazilskoj jiu-jitsi u Makedoniji "Macedonia BJJ Open Championship 2014" održat će se 1. 6. u Skopju u sportskoj dvorani "Forza". Organizatori ovog natjecanja su klub “The Strongest & ROOTS BJJ Macedonia” i BJJ Federacija Republike Makedonije.

Tim “The Strongest & ROOTS BJJ Macedonija” je relativno mlad BJJ klub, ali je u protekle dve godine postigao značajne uspjehe. Prošle godine osvojili su skoro 70 medalja na raznim najtecnajima. Na “BJJ Eastern Europe 2013" turniru u Zagrebu su proglašeni za najbolji tim baš kao i u Beogradu na “BJJ Serbia Open 2013” što je samo dio njihovih natjecateljskih uspjeha. Nakon sportskih uspjeha, odvažili su se na organizaciju prvog otvorenog BJJ turnira u Makedoniji većih gabarita. Prema informacijama koje smo dobili od organizatira, već sada je prijavljeno mnogo natjecatelja iz raznih europskih zemalja. Najviše timova stiže iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Crne Gore, Albanije, Njemačke, ali i Turske.

I sportska dvorana “Forza” se pokazala kao idealno mjesto za organizaciju ovakvog natjecanja. Svi sudionici i posjetitelji će imati osiguran besplatan wi-fi internet kao i popust od 20 posto na svu konzumaciju u ugostiteljskim objektima unutar dvorane. Organizatori su najavili čak i "online streaming" preko interneta za sve one koje nisu u stanju doći do Skopa, ali i bogate nagrade za najbolje natjecatelje.

Osnivač "The Strongest & ROOTS BJJ Macedonia" i predsjednik Makedonske Federacije za BJJ, a ujedno i organizator turnira, Ivica Aleksovski, naglašava da će se posebne nagrade dijeliti i u kategorijama s najviše natjecatelja, a ne samo "apsolutnim kategorijama".

"Ako recimo u kategoriji do 82 kilograma bijelih pojaseva ima 36 takmičara, jasno je da prvak mora pobijediti u 6 ili 7 mečeva da bio došao do titule. Realno je da ovaj takmičad zasluži i najveću nagradu. To do sada nije bio slučaj na drugim BJJ turnirima", poručio je Aleksovski.

Tri glavne nagrade su vikend odmori na otoku Krvu u Grčkoj i gratis tetovaza u vrijednosti od 100 eura tattoo majstora Vaska Zlateva. Ostale nagrade podrazumijevaju sportsku opremu, odnosno kimona za BJJ.

Prijave traju do 28.5. na:

http://bjj.mk/bjj-tournament-june-1-2014/

Smještaj u Skoplju:

Hotel Europa – 12 eura noćenje  (svaki 6 natjecatelj iz istog tima gratis)

http://www.skopjehotel.eu/
http://bjj.mk/bjj-tournament-june-1-2014/#accommodation

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI