Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Prvenstvo Hrvatske u submission pankrationu, 31. svibnja u Osijeku | Fight Site

Prvenstvo Hrvatske u submission pankrationu, 31. svibnja u Osijeku

Vijesti iz regije 15.05.2014 22:16h Autor:

Osijek će 31. svibnja biti domaćin prvenstva Hrvatske u submission pankrationu. Prvenstvo će se održati u sportskoj dvorani Gradski Vrt.

U organizaciji Hrvatskog Pankration saveza i Kluba brazilske Jiu-Jitse Osijek, u osječkoj dvorani Gradski Vrt, tj. njenoj manjoj dvorani, održat će se državno prvenstvo u submission pankrationu.

Submission pankration je inače disciplina iz koje je nastalo ono što danas zovemo MMA. Sam naziv inače dolazi od grčke riječi pankration što znači snaga, a i prva pankration natjecanja korijene vuku upravo iz stare Grčke, gdje je pankration prvi puta predstavljen na Olimpijskim igrama, više od 600 godina prije Krista, kao kombinacija boksa i hrvanja.

U novije vrijeme pankration je najpoznatiji preko japanske organizacije Pancrase, iz koje je i nastala ideja za UFC, a njeni najpoznatiji članovi bile su prave legende slobodne borbe, poput Kena i Franka Shamrocka, Basa Ruttena i Guya Mezgera.

Submission pankration je disciplina u kojoj je cilj prisiliti protivnika na predaju korištenjem raspoloživih tehnika u borbi na podu. Submission oliti predaja jednog borca je jedini način na koji borba u pankrationu može završiti.

Vaganje će se održati 30. svibnja u 19 sati te 31. svibnja u 9 sati ujutro, a natjecanje započinje u 11 sati.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI