Procurilo ime Stošićevog protivnika: Na Miočićevom eventu protiv nigerijskog gorostasa?!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.06.2019 15:48h Autor:

Darko Stošić i Kennedy Nzechukwu

Čini se kako bi idući protivnik Darka Stošića trebao biti Kennedy Nzechukwu, a informacije govore kako bi se njih dvojica trebali susresti na UFC 241 priredbi koju predvodi borba Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Darko Stošić je u nedjelju na Facebooku otkrio kako je dogovorio svoju iduću UFC borbu te da bi ju trebao odraditi u Americi, a dodao je kolovoz kao mjesec kad će se to dogoditi. Nije trebalo dugo da na više različitih strana ispliva i ime njegovog protivnika. To bi trebao biti Kennedy Nzechukwu, inače drugi najviši borac poluteške kategorije UFC-a.

Nzechukwu ima 27 godina i američki je borac nigerijskog porijekla. Visok je 196 cm, a doseg mu je čak 211 centimetara, što je za velikih 18 cm više nego kod srpskog poluteškaša. Do UFC-a je došao preko “Contender Seriesa”, gdje je nastupio dva puta. U prvoj sezoni došao je do pobjede podijeljenom odlukom i nije dobio ugovor, odradio je dvije borbe između toga, da bi se vratio u drugoj sezoni, kad je pobjedom prekidom u prvoj rundi izborio mjesto u UFC-u. Svoj debi nastup dočekao je u krajem ožujka ove godine. Dobio je prve dvije runde borbe protiv Paula Craiga, da bi u trećoj upao u zamku sjajnog škotskog grapplera te je poražen prisiljavanjem na predaju. UFC od njega jako puno očekuje i taj poraz vjerojatno nije dobro legao njegovim poslodavcima. Tako će na sebi imati veliki pritisak da protiv Stošića pokaže što može i koliko vrijedi.

Naravno, neće niti Darku biti lako. I o njemu su se pisali razni hvalospjevi, da bi početkom ovog mjeseca pokleknuo u Švedskoj protiv Devina Clarka. Darkov veliki problem u toj borbi bila je kondicija, budući da je u treću rundu ušao potpuno potrošen i tu je zapravo poraz došao. Za ovu borbu treba raditi ponajviše na tome, no i na agresivnim ulascima. Protiv toliko dužeg protivnika si neće moći dozvoliti čekanje i kontriranje, što je taktika za koju se čini da se u Cro Cop timu najviše prakticira. Kao dobar primjer pristupa protiv ovakvog protivnika mogla bi poslužiti borba Derona Winna i Erica Spicelya održana u subotu.

Što se tiče eventa, kako je Darko naveo da će se boriti u SAD-u, sve se čini da će to biti na UFC 241 priredbi koju 17. kolovoza predvode Stipe Miočić i Daniel Cormier. Ipak, američki event u kolovozu je i UFC on ESPN 5, no on se održava dva tjedna ranije. To bi Darku značilo tek nešto više od pet tjedana priprema, što baš i nije period u kojem se može odraditi kvalitetan puno kamp. Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više, odnosno dobiti službenu potvrdu.

Snimku borbe kojom je Nzechukwu izborio mjesto u UFC-u pogledajte ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI