Procurilo ime idućeg protivnika Aleksandra Rakića

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 01.04.2018 13:34h Autor:

Aleksandar Rakić i Justin Ledet

Nakon što smo jučer najavili kako je Aleksandar Rakić potpisao ugovor za svoju drugu UFC borbu, sada se pročulo gdje bi ju trebao odraditi i protiv koga. U pitanju je UFC Fight Night 133, a protivnik bi trebao biti Justin Ledet.

Austrijsko-srpski borac je u rujnu prošle godine impresivno debitirao pobjedom protiv Francimara Barrosa, a drugi nastup trebao je imati u veljači, kad je bila dogovorena borba protiv Gadzimurata Antigulova, koja na kraju ipak nije održana. Rakić je tako morao pričekati novi ugovor, kojeg je jučer dobio, no nije otkrivao što se u njemu nalazi. Ipak, nije dugo trebalo da se sazna, a isto je to kasnije potvrdio i njegov protivnik na svojim društvenim mrežama.

Rakić će nastupiti na UFC Fight Night 133 eventu, koji se 22. srpnja održava u njemačkom Hamburgu, što je svakako dobra vijest za njega, jer će se moći pripremati u Austriji bez brige o jet lagu i svemu ostalom što donosi putovanje u druge vremenske zone. Ipak, tih problema neće biti lišen njegov protivnik, a to je Justin Ledet (9-0, 3-0 UFC).

Ledet je do sada nastupao u teškoj kategoriji, gdje je pokazao fantastičan boks i vrhunsku brzinu za jednog teškaša, no vidljiv nedostatak snage potrebne za suprotstaviti se boljim teškašima je rezultirao odlukom da se spusti na 93 kilograma. To mu vjerojatno neće predstavljati problem, budući da je svoje teškaške borbe odrađivao na oko 105 kilograma, s tim da za te borbe nije skidao ništa svoje težine.

Svakako je ovo vrlo zanimljiv ispit za Rakića, budući da će se susresti sa sjajnim neporaženim borcem, ali i borcem koji ima tehnički fantastičan boks, vjerojatno jedan od najboljih u cijelom UFC-u. Biti će zanimljivo vidjeti kako će protiv takvog borca reagirati Rakića, agresivnog borca koji se voli kretati prema naprijed. Tehnički potkovani boksači upravo takve vole i moramo priznati kako je UFC ovime pokazao veliko povjerenje u Rakića, kada mu daju ovakav ispit već u drugoj borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI