Problemi za FFC: U posljednji trenutak otpao Petjeov izazivač i poljski "ubojica favorita"

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.04.2015 18:44h Autor:

Valentin Rybalko (lijevo) - Presti sa slomljenom rukom (desno)

Kažu statistike da se najmanje 40 posto dogovorenih mečeva u UFC-u nikada ne održi zbog otkaza. Borilački sportovi su doslovno "krvavi" te su ozljede sastavni dio koji se ne može izbjeći. To su na svojoj koži debelo osjetili i čelnici FFC-a uoči 4. dolaska u Ljubljanu (petak, 17.4. Stožice). Iako popis borbi i nije doživio previše izmjena, posljednje dvije su svakako značajne jer se radi o predvodnicima oba dijela (MMA i kickboksing).

Samo Petje je trebao braniti titulu protiv Talijana Sara Prestija, jedinog čovjeka koji ga je pobjedio u posljednje dvije godine. No, Presti je "za nepovjerovati" slomio ruku izlazeći iz saune. I to samo četiri dana prije nastupa u Ljubljani. Kako saznaje Fight Site, FFC je brzo reagirao te je raspario meč Ukrajinca Rybalka i sjajnog Hrvata Tea Mikelića. S obzirom da je Rybalko FFC Futures prvak koji je već skupio 6:0 unutar FFC ringa, taj je potez logičan i očekivan. Ono što veseli jest da Petje neće imati ništa lakši posao jer je Ukrajinac izuzetno čvrst i moćan borac što smo se već imali prilike uvjeriti tako da ćemo sigurno gledati vrhunski meč.

Drugi neugodan otkaz je onaj Poljaka Macieja Browarskog. "Ubojica favorita" kako je Browarski nazvan nakon što je svladao Jonesa i Sakaru u FFC ringu, je trebao zaželjeti dobrodošlicu u FFC ringu donedavnom UFC-ovcu Igoru Pokrajcu. No i on je zbog ozljede na sparingu bio prisiljen otkazati meč i to samo par dana prije nastupa. Kakao Fight Site saznaje, FFC je imao velikih problema pronaći zamjenu jer "The Duke" jako dobro kotira i nema previše boraca koji bez specifične pripreme za takav meč žele prihvatiti borbu. Na koncu će Zagrepčanin nastupiti protiv Grka Archontisa Taxiarchisa kojeg smo već jednom gledali u FFC ringu. Na "Futuresu" u Zagrebu, ovaj teškaš se odlično suprotstavio Anti Deliji te je sjajni Dubrovčanin imao priličnih problema u prvoj rundi. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će Igor izgledati u teškoj kategoriji nakon dugogodišnje karijere u -93kg kategoriji. Doduše, Pokrajac ima oko 103 kg (prije nego što skida za vagu), a Grk ima otprilike 105 kg pa razlika ne bi trebala biti značajna.

S obzirom na to da je Rybalko "gurnut" u meč za titulu, FFC je Teu Mikeliću pronašao drugog protivnika te će bivši "contender" u -70 kg kategoriji rukavice ukrsitit s Talijanom Fabiom Di Marcom.

FFC 18 – Ljubljana
17.4. 2015.

KB:

Samo Petje (SLO) vs.  Valentin Rybalko (UKR), -70kg – meč za naslov
Mladen Brestovac (CRO) vs. Colin George (SUR), HW
Miran Fabjan (SLO) vs. Denis Marjanović (BiH), -85kg
Denis Chorchyp (SLO) vs. Vasil Ducar (CZE), -91kg
Teo Mikelić (CRO) vs. Fabio Di Marco (ITA), -72kg
Jasmin Bajrović (CRO) vs. Eyevan Danenberg (NED), -77kg


MMA:

Igor Pokrajac (CRO) vs. Archontis Taxiarchis (GRE), HW
Laszlo Seynei (HUN) vs. Tonči Peruško (CRO), -77kg
Filip Pejić (CRO) vs. Slobodan Maksimović (SUI), -66kg
Ivan Gluhak (CRO) vs. Dušan Džakić (SER), -77kg
Ivica Trušček (CRO) vs. Laszlo Soltesz (HUN), -77kg
Tilen Kolarič (SLO) vs. Danilo Velluardo (ITA), -70kg

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI