Presjek dosadašnjeg natjecanja na boksačkom Prvenstvu EU: Filipi i Milun osigurali medalje za Hrvatsku!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.11.2018 11:45h Autor:

Marko Milun

Nakon jučerašnjeg dana na boksačkom Prvenstvu Europske Unije vrijeme je za podvlačenje crte s obzirom da su gotovi svi dvoboji prve faze natjecanja.

Od naših sedam boraca s koliko smo stigli u španjolski Valladolid, njih dvojica su osigurala medalje pobjedama u mečevima četvrtfinala (obojica su bila slobodna prvo kolo). To su ujedno bila i naša dva posljednja natjecatelja koja su nastupila u srijedu – Toni Filipi u kategoriji do 91 kilogram i Marko Milun u superteškoj diviziji.

Njih dvojica su četvrtfinalnim pobjedama osigurali nove medalje za Lijepu našu, a s obzirom na mečeve koje slijede ćemo saznati kakvog će medalja biti sjaja.

Fenomenalno su obojica odradili posao. Prvo je superiorno na bodove Filipi slavio u teškoj kategoriji protiv Irca Kirila Afanaseva. U sve tri runde Toni je dominirao i zasluženo odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. Za finale boksa sa Rumunjem Kristijanom Filipom, kojeg je ove godine na EP do 22 godine pobjedio prekidom.

Drugu sjajnu vijest priskrbio nam je Marko Milun sa Moldavcem Marko je nakon odlične prve runde slavio prekidom zbog ozljede Moldavca u drugoj rundi. Nakon Moldavca slijedi susret sa Englezom Frazier Clarkom.

Nažalost naši ostali reprezentativci nisu uspjeli preskočiti prve prepreke. Već prvog dana smo ostali bez Petra Cetinića koji je boksao u kategoriji do 69 kilograma. On je izgubio od Engleza Pata Mccormacka koji je bio prebrz za našeg boksača sve tri runde.

Drugog dana prvenstva Europske Unije hrvatski boksači su upisali nove poraze. U kategoriji do 60 kg očekivano tek je nastupio Marko Križanović koji bi ipak trebao nešto naučiti nakon glatkog poraza od Belgijca D’urbana. Poraz od 0-3 dogodio se u 64 kg i Eriku Pijetraju. U njegovom slučaju presudila je druga runda u kojoj je nakon klinča i guranja Gruzicija Gurulia našem boksaču zbog pada na pod brojano. U trećoj rundi suci su dali prednost Pijetraju što mu je slaba utjeha.

Dan kasnije smo u Valladolidu ostali i bez državnog prvaka Mladena Sobjeslavskog. On je poražen od Belgijca Delachapella. Naš borac je dobio prvu rundua, a preostale dvije su vrlo gusto pripale njegovom protivniku što je značilo i kraj prvenstva za hrvatskog predstavnika.

Preglasavanjem sudaca sa 3:2 rezultatom nakon borbe u kategoriji do 81 kg protiv Francuza Ntambwea u gledalište je otišao i Matej Uremović.

”U Španjolskoj su nas dočekali iskusni borci koji iza sebe imaju puno ovakvih nastupa. Moji dečki tek su na pragu moguće seniorske karijere. Stoga treba biti strpljiv i dalje puno trenirati”, rekao je nakon trećeg dana natjecanja naš izbornik Leonard Pijetraj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI