Preminuo poznati kickboxing trener Davor Jović

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.11.2017 23:22h Autor:

Lucija Bilobrk i Davor Jović

Izuzetno tužne vijest dolaze iz Vrgorca, gdje je u 61. godini preminula legenda hrvatskog i dalmatinskog kickboxinga te pobjednik natjecanja za najboljeg hrvatskog vojnika, Davor Jović.

Joviću je pozlilo dok je vozio automobil, a s njim je bio njegov sin. Stao je sa strane i pozvao hitnu pomoć, no dok su došli je već ostao bez svijesti, a reanimacija nije pomogla. Jović je cijeli život bio sportaš i bila mu je tek 61 godina starosti. Preminuo je u svom Vrgorcu, gdje je živio cijeli život.

Inače je riječ o čovjeku koji je obilježio hrvatsku borilačku scenu, ali i povijest države od njenog osamostaljenja do danas. Bio je prvak bivše države u full contactu, a nakon domovinskog rata, čiji je bio zapažen i nagrađivan sudionik te je zaradio čin bojnika, posvetio se treniranju mladih boraca i borkinja koji su postizali zapažene rezultate. Doslovno je sam stvorio hrvatskog prvaka Nikicu Radonića, koji je nedavno postao viceprvak svijeta, na WAKO prvenstvu u Budimpešti, a jedna od onih s kojima je bio blizak bila je i nova svjetska prvakinja s istog natjecanja, 18-godišnja Lucija Bilobrk, koja se od njega oprostila fotografijom i vrlo lijepom porukom na društvenim mrežama. Jović ju nikada nije trenirao, ali su se zbližili na natjecanjima.

“Od kad sam Vas upoznala i od samog početka mojih natjecanja ste mi bili najveća podrška. Čuvali ste me i bodrili kao vlastitu kćerku, moje pobjede i poraze ste proživljavali još sretnije ili tužnije od mene. Hvala na svemu puno toga je dobroga što se može reći za Vas, ali jedno Vam obećavam. Vaša “mala lipotica” će se potruditi ostati što bolja osoba i sportašica držati uvijek glavu gore koliko god da bude teško pa kao i sada jer znam da bi tada bili ponosni i sretni. Ostat ćete u mojim mislima i srcu zauvijek. Neka Vam je laka zemlja!”, napisala je mlada sportašica i velika nada.

Od njega se jednako dirljivo oprostio i Radonić, čiju poruku također prenosimo.

“Danas oko podne me zove, i govori kako smo u ovoj godini osvojili skoro sve. Govori mi kako ćemo od slijedeće godine početi radit vise boks, imali smo velike planove, cilj nam je bila OLIMPIJADA . Po cijeli dan bi bili skupa, bio je moj drugi otac, uvijek je govorio kad si uz mene ne boj se ničega. Sad iza svjetskog prvenstva mi govori, pa ti si čudo napravija, tek ti je 20 godina, drugi si na svijetu, svi su bili stariji i iskusniji od tebe, mi smo tek počeli it Izveo si me na pravi put, i obećajem ti da cu ostvariti sve naše ciljeve koje smo zacrtali. Treneru moj, hvala na svemu, znam da čete od gori pratiti sve moje mečeve, neću odustati od našeg cilja OBEĆAJEM.. Ne mogu stvarno više, pišem i plačem, ZVIJERI MOJA, POČIVAJ U MIRU BOŽJEM”

Osim što je bio aktivni i dokazani sudionik domovinskog rata, koji se iskazao na mnogim bojištima, Jović je 1997. godine, kao 80-postotni invalid, nastupio za natjecanju za najboljeg hrvatskog vojnika. U pitanju je bio 76 kilometara dugi maraton do Knina, unutar kojeg su se nalazile i neke vojne discipline poput pucanja na metu, na kojem je tada 41-godišnji Jović osvojio prvo mjesto. Do kraja života bio je aktivan u kickboxing klubu “Sveti Jure” iz Vrgorca, gdje je odgojio veliki broj danas uspješnih ljudi i sportaša.

Članovi njegovog kickboxing kluba su objavili vrlo dirljivu poruku, koju su objavili na svom Facebook profilu, a mi ju prenosimo ispod teksta.

Slava mu i počivao u miru!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI