Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Predstavljen Boksački klub Dinamo: “Neka se navijači potuku viteški, steći će međusobno poštovanje” | Fight Site

Predstavljen Boksački klub Dinamo: “Neka se navijači potuku viteški, steći će međusobno poštovanje”

Vijesti iz regije 16.11.2016 10:37h Autor:

Boksački klub Dinamo

Jučer je u Kustošiji uz blagoslov boksačke legende Željka Mavrovića predstavljen Boksački klub Dinamo, novi član Dinamove obitelji osnovan od strane samih navijača, Bad Blue Boysa.

Na press konfernciji u prostorima boksačkog kluba Gladijator, Dinamo su uz Mavrovića predstavili trener Boksačkog kluba Gladijator, ujedno i predsjednik novog Dinama, Tomo Kadić, kao i predsjednik Futsal Dinama i suosnivač kluba, Matija Đulvat, koji je rekao da je Futsal sada “dobio brata”.

“Okupili smo se da predstavimo jednu priču, jednu viziju i jedan san o novim mogućnostima, za razvoj djece i mladih”, kazao je Tomo Kadić.

Kadić je istaknuo da će se velika pozornost posvetiti razvoju mladih talenata te se nada da će klub svojim predanim radom jednoga dana dati i rezultate u obliku velikih sportskih odličja. Upisi za mlađe od 15 godina tako će do kraja godine biti besplatni.

Klub nije osnovan s ciljem da se obučavaju huligani, ali čak i u slučaju da oni koji treniraju svoje znanje iz dvorane primjene na ulici, to nije ništa loše, tvrdi Mavrović, jer ako će se ljudi već naći u tučnjavama, takvi će se potući “viteški”, kao u starim danima, neće povlačiti noževe i pištolje.

“Oni koji dođu u boksačku dvoranu i probaju rukavice, u umjetnom ili ozbiljnijem sparingu, osjete taj dio strahopoštovanja, zahvalnosti, respekta prema čovjeku. Na kraju krajeva probaju bol koja nedostaje modernom urbanom čovjeku, ali to je veliko iskustvo s kojim se čovjek kasnije lakše nosi sa svim izazovima u životu”, kazao je Mavrović.

Boksački klub je osnovala i Torcida, a Mavrović kaže da bi dvoboj navijačkih skupina u ringu bio puno zdraviji od onog na ulici.

“Hajdemo dati priliku neka se nađu Torcida i Bad Blue Boysi u boksačkoj dvorani, jedan po jedan, po težinskim kategorijama, neka navuku rukavice. Ne može se nikome dogoditi ništa jako loše. Bila bi pokoja šljiva na oku, ili razbijeni nos. Ali ja ne mislim da je to nekakva strašna stvar u životu. Bila bi to jedna sjajna priča i mislim da bi nakon toga puno prije zagrlili jedni druge, otišli zajedno na piće i imali resprekta jedni prema drugima”, dodao je Mavrović za Fight Site.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI