Predstavljamo najveću mladu srpsku MMA nadu koja će sutra debitirati u FFC-u!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.10.2017 08:54h Autor:

Duško Todorović

Mladi srpski borac Duško Todorović ove subote će debitirati u FFC ringu na FFC 30 priredbi u Linzu, a s obzirom na njegova dosadašnja postignuća, pred njim je doista svijetla budućnost u ovome sportu!

Todorović je prvotno trebao nastupiti na FFC-u 28 u Ateni, no zbog ozljede koljena debitantski nastup prolongiran je na 21.10. u Linzu i sada je pred njim jedan od najozbiljnijih ispita u njegovoj karijeri.

Predstavi nam se ukratko, kako je započela tvoja priča u borilačkom sportu?

“Kao klinac, još u osnovnoj školi, počeo sam trenirati taekwondo i to su bili moji prvi koraci u borilačkom sportu. Nakon devet godina treniranja prešao sam na MMA u klub Secutor u kojem sam već sedam godina, borim se profesionalno i radim ono što volim!”

Ovom skromnom mladiću tek su 23 godine, a prvak je Srbije u grapplingu i vlasnik je crnog pojasa u taekwondou. Iza njega je devet amaterskih mečeva u kojima je neporažen, a u FFC roster ulazi s profesionalnim scoreom od četiri pobjede od kojih je dvije završio tehničkim nokautom, a dvije submissionom!

Mnogi te, s obzirom na tvoja postignuća, smatraju velikom MMA nadom i mladom borilačkom zvijezdom na našim prostorima, godi li ti to ili ti ipak stvara određeni pritisak?

“Ne bih rekao za sebe da sam zvijezda. Drago mi je da ljudi prepoznaju moj višegodišnji trud i rad. Naravno da mi godi kada netko prepozna sve to, ali to ne ostavlja neki pritisak na mene niti mi pravi problem prilikom borbi. Kada se borim, onda sam fokusiran samo na borbu.”

Koliko je odricanja potrebno za postići takve rezultate?

“Ovisi što smatrate pod odricanjima. Radim ono što doista volim, tako da mi to ne predstavlja neki napor niti odricanje.”

Kako su protekle pripreme i na čemu si najviše radio tijekom priprema za ovaj meč?

“Klub Secutor je prvenstveno parterni, ali itekako radimo i udaranje. Za ovaj meč pripremao sam se isključivo tamo. Nisam išao nigdje drugdje jer nismo htjeli previše eksperimentirati, bili smo malo oprezniji zbog povreda. Sanirao sam povredu lakta i koljena i ovaj put smo se više fokusirali na stand-up i sve je prošlo u redu. Sad čekamo borbu!”

Tvoj protivnik u Linzu bit će Nijemac Alexander Poppeck koji će također odraditi svoj debi u FFC ringu. Poppeck je pravi izazov s obzirom na to da se radi o atraktivnom borcu koji borbe također najčešće završava prekidima. Kakav će biti plan za njega i gdje vidiš svoju priliku?

“U borbi nikada ne radim pritisak na sebe, čak i kad napravimo taktiku, nikad ne idem na to da planirano izvedem pod svaku cijenu. Jednostavno ono što mi protivnik da, to i radim. Ako vidim da mogu ići na rušenje i da odmah završim borbu, to ću napraviti. Ako vidim da imam prednost u stand-upu, onda više radim stand up. Nikada se ne dogodi da zacrtamo samo parter pa da jurim samo parter. Jednostavno MMA je takav da moraš i u hodu uvoditi nešto novo i mijenjati planove!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI