Predsjednik HBS-a o meču Pupek vs. Hamilcaro: “Mi s tim nemamo nikakve veze”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.02.2017 14:03h Autor:

© G.I. Tepeš

I dalje se ne stišavaju reakcije na boksački meč koji se dogodio prošle subote u zagrebačkom hotelu Westin. Podsjećamo, u kontroverznom boksačkom dvoboju mladi 18-godišnji Luka Pupek je svladao Fracuza Jean-Michela Hamilcara prekidom u 7. rundi te se je okitio pojasem mediteranskog prvaka prema WBC verziji.

Nakon dvoboja, mnogi istaknuti boksački profesionalci i radnici u sportu su izrazili sumnju da je meč namješten, a o skandalu se piše i danas.

Večernji list tako donosi izjavu predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Bona Bošnjaka, koji se kratko osvrnuo na dvoboj iz Westina. Bošnjak je objasnio da on zapravo i nije najbolji sugovornik za ovaj razgovor s obzirom da je Pupek preskočio čitavu amatersku boksačku karijeru i odmah skočio u profesionalni ring. Uvjeren da Pupek ne bi mogao biti niti amaterski prvak države, Bošnjak je ipak pristao komentirati meč jer su mu se mnogi obratili s negativnim porukama.

“S obzirom na to da dobivamo negativne poruke u stilu “što vam je to trebalo” i “pa što to radite” mi se i kao Savez amaterskog boksa o tome moramo izjasniti ponajprije zbog toga što s ovom priredbom nemamo nikakve veze”, rekao je Bošnjak.

Horian: To je ljubomora

Večernji je za komentar dvoboja upitao i čovjeka koji stoji iza čitave organizacije meča u Westinu, promotora Harryja Goriana. Gorian demantira namještanje meča, a sumnje i negativne komentare pripisuje ljubomori na logistiku koju Pupek ima organiziranu oko sebe. Umjesto da se vesele Lukinom uspjehu, oni su ljubomorni, smatra Gorian.

“Neugodno sam iznenađen komentarima boksača kojima sam bio maksimalno od pomoći u karijeri bez obzira na to što neki boksaju s licencijom srpskog saveza. Pomagao sam im gdje god sam mogao jer znam što i kako prolaze, no znate kako je s izjavama, u svakoj od njih onaj koji ju izgovara govori i o sebi. Oni pljuju umjesto da se vesele uspjehu mladog boksača i organizaciji kakvu u Hrvatskoj nije lako napraviti i od koje svi mogu imati koristi, uključujući i njih. No, tko zna, možda su samo ljubomorni na logistiku koju ima Pupek”, izjavio je za Večernji.

Fight Site je u utorak objavio rezultate ankete u kojoj smo pitali naše čitatelje da sami procijene je li dvoboj namješten ili ne. Evo rezultata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI