Pred krcatom dvoranom održana finala boksačkog prvenstva Hrvatske

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.04.2019 19:13h Autor:

Super teška kategorija – Finalisti

U dupkom punoj dvorani Zagrebačkog boksačkog saveza na Velesajmu, održan je finalni dan prvenstva Hrvatske u boksu. Publika je mogla uživati u fenomenalnom programu, a osam kategorija dobilo je svoje prvake za 2019. godinu.

Ovo prvenstvo je potvrdilo kako su svakako potrebne veće tribine u dvorani, budući da svi koji su htjeli pogledati mečeve to jednostavno zbog kapaciteta nisu uspjeli. U dvorani su mogle biti viđene mnoge utjecajne osobe, ali i neki poznati boksači, poput Maria Preskara i Hrvoja Sepa.

U sjajnoj atmosferi najviše je oduševio meč Marka Zeljka i Mate Rudana. Zeljko je sjajnom predstavom odnio pobjedu, a budući da je jednako oduševio i u polufinalu, na kraju je odnio nagradu za najboljeg boksača turnira. Kategorija do 56 kilograma pripala je iskusnom Mirsadu Ahmetiju, dok je “Hrvatski vitez” Filip Poturović potvrdio kako je najbolji u kategoriji do 60 kilograma. Svoje četvrto prvenstvo u nizu, u kategoriji do 64 kilograma, uzeo je Erik Pjetraj i to je bilo jedno od tri zlata za najuspješniji klub prvenstva, BK Leonardo.

Mladen Sobjeslavski slavio je u kategoriji do 75 kilograma savladavši Luku Lozu, a još jedna poslastica bio je meč u kategoriji do 81 kilogram. Damir Plantić je potvrdio status favorita, ali Đani Barbir je oduševio publikom svojim pristupom i srčanošću. Plantić je pokraj te pobjede proglašen i najboljih tehničarom prvenstva. Kategorija do 91 kilogram ponudila je jednako finale kao prošle godine, uz jednak ishod. Toni Filipi bio je bolji od Alena Babića, a njihov meč službeno je proglašen najborbenijim.

Najiščekivanije bilo je finale u super teškoj kategoriji, gdje je Marko Milun obranio naslov protiv mladog Luke Pratljačića iz Osijeka. Pratljačiću je ovo bio prvi nastup u “kraljevskoj” kategoriji i odmah je dogurao do finala čime je samo dodatno oplodio već sjajnu godinu.

Ovo prvenstvo još je jedan dokaz kako hrvatski boks itekako ima što ponuditi i bit će zanimljivo popratiti izlučne kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre. Imamo nekoliko boksača koji se imaju puno pravo nadati svom mjestu u Tokiju.

Prvenstvo Hrvatske u boksu – Rezultati finala

-56 kg – Mirsad Ahmeti (BK Pula) def. Lucijan Bačić (BK Rijeka)

-60 kg – Filip Poturović (BK Nova Gradiška) def. Bruno Salamunović (BK Leonardo)

-64 kg – Erik Pijetraj (BK Leonardo) def. Besnik Oraca (BK Rijeka)

-69 kg – Marko Zeljko (BK Metalac) def. Mate Rudan (Pit Bull)

-75 kg – Mladen Sobjeslavski (BK Leonardo) def. Luka Lozo (BK Sesvete)

-81 kg – Damir Plantić (BK Sesvete) def. Đani Barbir (BK Gladijator)

-91 kg – Toni Filipi (BK Gladijator) def. Alen Babić (BK Leonardo)

+91 kg – Marko Milun (BK Leonardo) def. Luka Pratljačić (BK Osijek)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI