Cro Cop nokautirao King Moa!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.12.2016 12:50h Autor:

Cro Cop

U 7:00 sati po hrvatskom vremenu krenuo je RIZIN-ov novogodišnji dvodnevni spektakl na kojem kao dio Grand Prixa otvorene kategorije nastupio i naš legendarni Mirko Filipović. Cro Cop se u četvrtfinalu natjecanja svladao bivšeg Bellatorovog prvaka i favorita čitavog natjecanja Muhammeda “King Mo” Lawala. Tim slavljem je Hrvat prošao u polufinale turnira koje se održava na samu Staru godinu. Najteži je to bio ispit za Filipovića u posljednjih nekoliko godina, ako govorimo samo o slobodnoj borbi, no Cro Cop je King Moa “riješio” tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Ipak, dvoboj nije počeo dobro za našeg UFC i Pride veterana. Nakon početnih 45 sekundi, Mirko je prvi put bacio “low kick” koji je Amerikanac uhvatio i srušio ga na parter. No, tu je do izražaja došlo Filipovićevo iskustvo. Mirno je blokirao udarce iz garda te je čekao suca da ih digne na noge. Nakon minute i pol jalovih GNP udaraca, sudac je izgubio strpljenje te je dvojac podigo na noge. Ostatak runde je protekao u blagoj dominaciji Filipovića na nogama. Cro Cop je uspio pogoditi nekoliko dobrih “middle kickova” i nekoliko ručnih tehnika. Unatoč pokušajima King Moa da ponovno sruši Filipovića, hrvatski borac je uspješno izbjegavao takve situacije, no rundu je najvjerojatnije kod suraca ipak izgubio.

U drugoj dionici Cro Cop je od početka bolje branio Lawalova rušenja te je bio nešto aktivniji i u ručnim i u nožnim tehnikama. Odustao je od “low kickova” što je bio bitan faktor te se više orijentirao na udarce rukama i kontra napade. U takvoj jednoj situaciji je uspio plasirati čisti lijevi aperkat i uzdrmati Amerikanca. Nekoliko jakih GNP udaraca na protivnika koji je već bio u nokdaunu je bilo dovoljno da sudac prekine dvoboj i pošalje Cro Copa u zasluženo polufinale gdje ga čeka gorostasni Baruto.

Ostali dvoboji Grand Prixa završili odlukama

Prvi četvrtfinalni par Grand Prixa su činili Valentin Moldavski i Symon Bajor. Nakon dvije zanimljive, ali prilično jednostrane runde, slavio je Fedorov pulen Moldavski jednoglasnom odlukom sudaca. Najviše što je Bajor uspio napraviti jest solidan pokušaj “kimure” pred sam kraj meča, no snažni i okretni Moldavski je dvoboj uspio mirno privesti kraju za prolazak u daljnje natjecanje bez previše štete i trošenja nepotrebne energije.

U drugom četvrtfinalu smo gledali prilično zanimljiv dvoboj Iranca Amira Aliakhbarija i UFC i Pride veterana Heatha Herringa. “Crazy Horse” je u ovaj dvoboj uletio prije samo nekoliko dana nakon ozljede Shanea Carwina i to mu je prvi ulazak u borilište nakon dugih devet godina i onog demoliranja od strane Brocka Lesnara. Nakon prve runde u kojoj smo gledali potpunu dominaciju Iranca i devastiranje Herringovog lica GNP udarcima, ali i savršeno izveden supleks koji je Aliakhbari uspio napraviti 120 kila teškom Amerikancu, uslijedila je puno izjednačenija druga runda. Dojam je da je ispuhani Iranac izgubio tu drugu dionicu i da je Herring bio nešto bolji, no japanski suci su ipak odlučili da je meč ne ide u “ekstra vrijeme”. Tako je Aliakhbari prošao u daljnje natjecanje.

Prije Cro Copa i Lawala, Baruto je prilično očekivano, bez velike muke svladao domaćeg veterana Tsoyoshija Kohsaku. Ovaj bivši sumo borac je od posljednjeg nastupa očigledno dodatno napredovao te je u dvije runde nathrvao nemoćnog duplo manjeg Japanca. Kohsaka niti u jednom trenutku nije uspio skinuti gorostasnog Estonca sa sebe te je dvoboj protekao u fizičkoj dominaciji Baruta koji je prošao u finale.

Na Fight Siteu pratite razvoj akcije u Saitama Super Areni u Tokiju. Cro Copov dvoboj bi trebao biti na rasporedu oko 12:00 sati po hrvatskom vremenu.

Rizin 3 – Saitama Super Arena

Grand Prix: Mirko Cro Cop def. Muhammed Lawal – by TKO (udarci), R2
Grand Prix: Baruto Kaito def. Tsoyoshi Kohsaka – by Jednoglasna odluka sudaca
Grand Prix: Amir Aliakbari def.  Heath Herring – by Jednoglasna odluka sudaca
Grand Prix: Valentin Moldavski def. Szymon Bajor – by Jednoglasna odluka sudaca

Rin Nakai def. Kanako Murata – by Submission (RNC), R3
Tenshin Nasukawa def. Nikita Sapun – by TKO, R1
Kazuyuki Miyata def. Andy Souwer – by Submission (armbar), R1
Yuki Motoya vs. Allen Nascimento def. Yuki Motoya – by Podijeljena odluka sudaca
Tatsumitsu Wada def. Kai Kara France – by Jednoglasna odluka sudaca
Yusuke Yachi def. Mario Sismundo – by TKO, R1
Alyssa Garcia def. Kanna Aasakura – by Jednoglasna odluka sudaca
Vadir Nemkov def. Alison Vicente – by TKO, R1
Satoru Kitaoka def. Daron Cruikshank – by Submission (RNC), R1

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI