Poznati analitičar o Cro Copu: Glad za borbom nikada neće nestati, samo nekolicina sretnika napusti sport na takav način

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.01.2017 16:29h Autor:

Mirko Cro Cop Filipović

Osvajanjem Rizinovog Grand Prixa u Japanu na Staru godinu Mirko Cro Cop Filipović je odlučio borbama konačno reći zbogom. Iako je Cro Cop više puta odlazio u mirovinu John Ramdeen i Robin Black s Fight Networka smatraju da je ovo veliko postignuće koje je hrvatski borac ostvario u 42. godini zaista pravi trenutak za kraj. 

“Ovo je pravi način za odlazak. Upišete nekoliko velikih pobjeda. Izgledate bolje nego ikad nakon dugo vremena. I sport napuštate s titulom oko pasa. Zašto misliš da je sada pravo vrijeme za Cro Copa da se umirovi?“, upitao je Ramdeen kolegu Blacka.

“Morate to napraviti jednoga dana. Zar ćete se boriti sa 60 godina? 80? Znate što mislim”, rekao je poznati MMA analitičar Black koji u posljednje vrijeme analizira borbe i za UFC.

Ramdeen je zatim naglasio da borci uvijek imaju tu glad za natjecanjem, no Black je objasnio da ta želja nikada neće nestati i zato nije dovoljan razlog za nastavak karijere.

“Pričao sam sa sportskim psihologom Davidom Mullisnom i rekao mi je-Znaš onaj osjećaj,’Čovječe još uvijek se želim boriti, još uvijek u meni gori vatra?’ To ćete osjećati i kad vam bude 8o godina. Imat ćete tu želju i na smrtnoj postelji. Tako da to samo po sebi nije razlog za boriti se jer to će uvijek biti u vama. Ta želja će biti prisutna i kada fizički i mentalno više ne budete sposobni boriti se. Nekoliko sretnika imaju priliku otići…Dan Henderson, za dlaku mu je falilo da osovoji naslov. I Urijah Faber je otišao s lijepom pobjedom kod kuće dok publika uzvikuje njegovo ime, i Mirko Cro Cop odlazi na takav način…”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI