Poznat datum i raspored PFL 3 eventa na kojem nastupa Bojan Veličković

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.05.2018 20:34h Autor:

PFL 3

Profesional Fighters League objavio je popis borbi za svoj treći event, a to je onaj na kojem nastupa Bojan Veličković, koji će se boriti protiv Jonathana Westina iz Švedske.

U pitanju je event na kojem će se održavati borbe u velteru i srednjoj kategoriji, ukupno njih 12, odnosno nastupiti će svi borci prijavljeni za turnir u te dvije kategorije. Event će se održati u Washingtonu, 5. srpnja, a cijeli program otvoriti će upravo Bojan Veličković u svojoj prvoj borbi na turniru. Kako smo već ranije najavili, protivnik mu je Jonathan Westin, borac iz švedskog Allstarsa.

Za glavnu borbu ovog prvog eventa izabran je duel Jakea Shieldsa i Raya Coopera III, u kojem će Shields biti veliki favorit, a ujedno je i realno najveće ime ovog eventa. No, tu je još podosta poznatih boraca. U sunaslovnoj borbi gledamo Abubakara Nurmagomedova, koji ipak nije potpisao za UFC, nego će u lov na PFL-ovih milijun dolara, zatim je tu Rick Story koji će se boriti protiv Yuria Villefort, kao i nekada veliki talent i pobjednik Ultimate Fightera, Eddie Gordon. Od borca koje znamo iz UFC-a, tu su još Paul Bradley, Louis Taylor i Gasan Umalatov, kao i FFC borac Danilo Villefort.

Nešto više o samom principu turnira otkrio je Bojan Veličković u nedavnom razgovoru:

“U svakoj kategoriji ima 12 boraca, koji će odraditi dvije borbe u prvom dijelu. Nakon ta dva meča objaviti će se rang lista jer svaki meč donosi određeni broj bodova. Sama pobjeda po sebi donosi tri boda, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi još tri, u drugoj rundi je dva, a u trećoj jedan bod. Neodlučena borba donosi jedan bod, a poraz ništa. Najboljih osam boraca s te rang liste odlazi u play off, koji postaje eliminirajući dio natjecanja.”

Na prva dva PFL eventa, koji se održavaju u lipnju, odraditi će se prve borbe u preostale četiri  kategorije.

PFL 3 – popis borbi

Jake Shields (32-9-1) vs Ray Cooper III (14-9)
Abubakar Nurmagomedov (14-1) vs Pavlo Kusch (22-4)
Rick Story (19-9) vs Yuri Villefort (11-5)
Shamil Gamzatov (11-0) vs Eddie Gordon (8-4)
Joao Zeferino (21-9) vs Paul Bradley (23-8)
John Howard (25-13) vs Gasan Umalatov (17-4-2)
Herman Terrado (15-3-1) vs Magomed Magomedkerimov (18-5)
Bruno Santos (16-2) vs Sadibou Sy (6-2)
Louis Taylor (14-4) vs Anderson Goncalves (11-1)
Rex Harris (10-3) vs Andre Lobato (24-7)
Danillo Villefort (15-5) vs Abus Magomedov (18-3)
Bojan Velickovic (15-6-1) vs Jonatan Westin (10-2)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI