Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Povijesni uspjeh boksača iz Dubrave: Pijetraj tvrdi da je moglo već biti i olimpijskih medalja | Fight Site

Povijesni uspjeh boksača iz Dubrave: Pijetraj tvrdi da je moglo već biti i olimpijskih medalja

Vijesti iz regije 14.08.2015 11:29h Autor:

Photo: Hrvatski boksački savez

Ulaskom u polufinale Europskog prvenstva Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa, zagrebački Boksački klub Leonardo postavio je neke nove rekorde. Otkako je Hrvatska samostalna, nikad dva člana kluba u kojem su stasali nisu nastupila u polufinalu Europskog prvenstva, a i nitko poput Sepa nije osvojio dvije medalje u razmaku od četiri godine – piše Večernji list.

Po prvi puta u proteklih četvrt stoljeća dogodilo se i da je debitant osvojio odličje, kao što je to učinio Filip Hrgović. No, nije superteškaš Hrga običan debitant jer su mu 23 godine i za sobom već ima dva četvrtfinala svjetskih prvenstava, a ima i 30 mečeva odnosno 26 pobjeda u Svjetskoj ligi (WSB).

Sličnim brojkama raspolaže i poluteškaš Sep koji u tom natjecanju također ima 30 borbi, ali i pokoji poraz više (22-8) što je još uvijek jako dobar skor koji je donio i veliko iskustvo.

"Ovo je veliko priznanje za naš klub i sav onaj znoj proliven u našoj dvorani. Premda u boksačkom smislu mi nismo profesionalci, mi se boksom bavimo profesionalno. Da su me pustili na miru bilo bi i olimpijskih medalja, jer sve što sam do sada napravio bilo je uz neko kočenje", kazao je Hrgovićev i Sepov klupski trener Leonard Pijetraj.

Osim ove dvije medalje, koje bi u današnjim polufinalima Hrgović i Sep mogli učiniti još blještavijim, Boksački klub Leonardo diči se još nekim posebnostima. Naime, nema kluba u neovisnoj Hrvatskoj koji u svojim vitrinama ima europsko i svjetsko juniorsko zlato, a osvojili su ih Dino Mansour i Filip Hrgović. Sep i Hrgović tri puta su bili momčadski prvaci Svjetske lige, a Hrgović ima i pojedinačnu pobjedu u istom natjecanju.

Zbog svega toga Cerska 3 u Dubravi sad je već kultna boksačka adresa gdje se na manje od 200 kvadrata odgajaju medaljaši.

Pred dvojicom leonardovaca večeras je težak posao, a teži je, čini se, pred Sepom koji u svom polufinalu ide na Irca Warda, bivšeg europskog prvaka (2011.) i brončanog s posljednjeg Svjetskog prvenstva (2013.).

Već je pobijedio Nistora

Hrgović će pak na udarača i nokautera Rumunja Nistora kojeg je već jednom pobijedio, a to se zbilo 2011. i to na Svjetskom prvenstvu u Azerbajdžanu. I tada se dogodilo da je nakon pobjede nad Gruzijcem Bahtidzeom išao na Nistora. Osvoji li Hrgović zlato, a za takvo što ima lijepu priliku bio bi to i najuspješniji nastup Hrvata na europskim prvenstvima jer su godine 2000. Božić i Palić bili srebrni, a četiri godine kasnije Šivolija je osvojio srebro, a Đipalo broncu. Zaključuje se u članku Večernjeg lista.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI