Poturak: Vlasnik K-1 nas moli da stanemo s istupima, to će se dogoditi tek kad nam plati naš novac

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.10.2016 11:04h Autor:

Dževad Poturak

K-1 se unatoč žestokim i opetovanim javnim istupima polufinalista svog posljednjeg K-1 WGP-a, koji se održao u Zagrebu 2013. godine, još uvijek nije očitovao o ogromnom dugu koji je ostavio iza sebe. Za samo desetak dana ista ta promocija će bez ikakvog srama u Beogradu održati svoj prvi od tri najavljena Euro Grand Prixa ignorirajući slavne borce koji i dalje potražuju doslovno krvavo zarađeni novac. Za prosinac je već najavljen drugi turnir, onaj u bosanskohercegovačkoj Tuzli.

> I Pavel Zhuravlev prevaren nakon zagrebačkog K-1 WGP Finala: Obećao mi je novac taj mjesec!

> Poturak pozvao borce na bojkot K-1 priredbi: Pokradeni smo, već sam pokrenuo tužbu!

> Nezapamćena sramota nekoć slavne promocije: K-1 nikada nije platio Cro Copa, Londta, Poturka…

Podsjećamo, u ožujku 2013. u zagrebačkoj Areni je održano Finale K-1 WGP-a na kojem su sudjelovali u tom trenutku ponajbolji borci svijeta predvođeni Mirkom Filipovićem i Badr Harijem. Najavljena nagrada za ukupnog pobjednika je s prvotnih milijun dolara smanjena na 800 tisuća, no ona nikada, baš kao što niti ostali honorari, nije usplaćena. Od Finala je prošlo više od tri i pol godine, borci su direktno ili preko svojih menadžera i odvjetnika potraživali novac čija je isplata bila u nebrojeno navrata prolongirana. Da bi se predsjednik i vlasnik promocije Mike Kim u jednom trenutku samo prestao javljati te je nekoć slavni K-1 odlučio jednostavno ignorirati potraživanja Mirka Filipovića, Ismaela Londta, Pavela Zhuravleva i Dževada Poturka.

“Mirko Filipović je, kao pobjednik finala World Grand Prixa koji je održan 2013. godine u Zagrebu, trebao dobiti nagradu od 800.000 dolara, Ismaelu Londtu koji je u finalu izgubio od Filipovića trebalo je biti isplaćeno 100.000 dolara, a polufinalisti Pavel Zhuravlev i Poturak trebali su dobiti po 50.000 dolara. Međutim, nakon eventa, Mike Kim i ostali predstavnici K-1 organizacije su nam rekli da ćemo biti isplaćeni u roku od sedam dana, najduže u roku od jednog mjeseca. To se nikada nije desilo”, rekao je u jednom od posljednjih intervjua vezanih uz nezapamćeno sramotni skandal jedne tako velike promocije legendarni Dževad Poturak za 24sata.info.

Za nešto što se ne može drugačije opisati nego riječju pljačka Poturak direktno optužuje vlasnika Mikea Kima s kojim je direktno komunicirao. Sarajlija je razočaran i ponašanjem kolega boraca koji se nisu solidarizirali s njima, nego će nastupiti na priredbi K-1 znajući da je ista promocija prevarila njihove sunarodnjake i kolege.

“Takvo ponašanje čelnih ljudi K-1 je jako bezobrazno i nekulturno. Također je razočaravajuća totalna nezaineteresiranost boraca s ovih prostora za ovu situaciju, kao i njihova odluka da sudjeluju na najavljenim događajima K-1 promocije. Ne pružajući podršku ovim sportašima, pokazuju nepoštovanje”, dodao je Poturak.

Nekoliko javnih istupa četvorice polufinalista je očito nagnalo vlasnika K-1 Mikea Kima da se napokon javi ljudima kojima je dužan astronomski novac, otkriva “BH Machine” te dodaje da ih je “Kim zamolio da prestanu s javnim istupima.”

“Prestat ćemo tek kada dobijemo svoj novac za koji smo prevareni. Svi mi poštujemo K-1 promociju, ali tražimo da i mi budemo ispoštovani”, zaključio je legendarni borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI