Poturak: Osjećam se odlično i jedva čekam meč!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.07.2014 08:43h Autor:

Dževad Poturak

Dževad Poturak ražalostio je krajem 2013. godine svoje brojne fanove najavom kraja karijere zbog velikih srčanih problema, ali oni su sada srećom otklonjeni te se ovaj bosansko-hercegovački K1 borac ipak odlučio vratiti u ring.

Poturak je na samom početku ljeta najavio kako će uskoro njegova organizacija No Limit organizirati novi event koji će se održati 15. kolovoza u Zenici, a upravo će on nastupiti u glavnoj borbi večeri u kojem će uloga biti WAKO Pro titula svjetskog prvaka. Protivnik će mu biti francuski teškaš Abderahman Coulibaly.

U četvrtak je u Sarajevu održana i konferencija za medije na kojoj su uz Poturka sudjelovali još neki borci, ali na Dževada je ipak bila usmjerena najveća pažnja.

"Odlično se osjećam, spreman sam i u punoj formi. Protivnik je težak, iskusan i snažan. Odradio je 61 borbu uz 48 pobjeda i 13 poraza. Analizirao sam ga, stvarno je dobar borac i bit će teško. No, pred domaćom publikom u Bosni i Hercegovini nikad nisam izgubio. Uz ogromnu podršku s tribina, vjerujem u novi uspjeh'', rekao je Poturak, a prenosi portal radiosarajevo.ba.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI