Poturak: Nikad neću zaboraviti dan kad sam pobijedio Ghitu u Rumunjskoj!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.12.2013 17:21h Autor:

Dževad Poturak

Dževad Poturak odradio je svoju posljednju borbu u karijeri, bio je to zapravo revijalni susret u Sarajevu, odradio je svega jednu rundu te je nakon toga skinuo rukavice i tako na simboličan način okončao svoju bogatu karijeru.

Sad ga očekuje operacija koju je već dulje vrijeme odgađao.

"Poklopilo se mnogo problema u isto vrijeme. Imam i zdravstvenih problema te bih trebao u narednom periodu operirati zalistak na srcu. To je nešto što me čeka. S druge strane, nervira me situacija u borilačkom sportu. Otkako je nestao pravi K-1 u Japanu, nestale su prave borbe. Ovo što se sada događa u svijetu je Eurovizija u širem smislu", dodaje Poturak smatrajući na to da suci često glasuju za domaće borce.

"Žao mi je što sam izgubio od Alistaira Overeema u Tokiju. Mislim da je on tada prekršio pravilo. Ipak, ni ja nisam bio dovoljno oprezan da prihvatim tu mogućnost nepoštivanja pravila. Najdraža mi je pobjeda nad Danielom Ghitom u Rumunjskoj. To se pamti, to se ne zaboravlja", rekao je Dževad za portal klix.ba.

Najbolji borac BiH ipak ne napušta borilački svijet… "Već sam sklopio dogovore i potpisat ću ugovor s kvalitetnim bh. borcima. Želim se brinuti o njima, da im pokušam napraviti karijeru i lakši put. Bit ću menadžer i promotor našim borcima. Ovih dana ostvario sam kontakt i s turskom reprezentacijom", dodao je Poturak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI