Poturak čestitao sunarodnjacima, ali i poručio: Sramotno je što me nisu podržali!

Vijesti iz regije 07.12.2016 11:16h Autor:

Dževad Poturak

“Ne bih da zvučim nimalo arogantno ili negativno, jer zaista mi to nije cilj. Sretan sam zbog uspjeha naših momaka i ne želim minimizirati uspjehe svih tih boraca. Čestitam Igoru Emkiću jer je pobijedio dvije borbe i izgubio u finalu, svim našim borcima koji su se borili na ovom turniru. Želim da u budućnosti imamo novu BH Machine, koja će nastaviti moj put, kada okačim rukavice o klin. Ali pomalo je sramotno to što nisu podržali projekat naplate duga šampionima”, poručio je Dževad Poturak u intervjuu za portal Avaz.ba osvrnuvši se na K-1 turnir koji se održao prije nekoliko dana u Tuzli.

Poturak kaže da nije pratio previše što se događalo, no zna rezultate…

“Zbog dugova koje K-1 ima prema šampionima nisam pratio događaj iz Tuzle. Poneki sam insert upratio, ali nama K-1 duguje novac koji još nije isplaćen. Mi očekujemo da će se to desiti u ožujku iduće godine”, dodao je “BH Machine”.

Za desetak dana u zagrebačkoj Areni Poturka čeka još jedan vrlo težak ispit. Na FFC 27 priredbi će napasti pojas u poluteškoj kategoriji koji drži opasni Pavel Zhuravlev.

“Imam neraščićenih računa sa Pavelom Zhuravlevom, kojim dijelim treće mjesto sa GP turnira K-1 u Zagrebu 2013. godine. Imam manji problem sa šakom, ali bit će sve uredu i jedva čekam tu borbu”, zaključio je Poturak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI