Portal MMA Odds Breaker napravio analizu FFC prvaka Antuna Račića!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.12.2014 20:48h Autor:

Antun Račić

MMA Odds Breaker portal je svrstao FFC prvaka Antuna Račića među borce koji bi trebali daleko dogurati te su objavili članak u kojem su naveli mnoge vrline dubrovačkog borca.

Članak prenosimo u cijelosti:

Prirodno bantamaš, Hrvat Antun 'The Killer' Račić ima odličan 17-5 MMA rezultat koji je stekao u lakoj i preloakoj kategoriji. 2009. je, s 18 godina, krenuo u profesionalne vode. U svom debiju je slavio polugom na ruci u drugoj rundi meča. Račić je submission majstor koji je nastavio trend iz prve borbe te je 13 svojih pobjeda završio prisiljavanjem protivnika na predaju.

"The Killer" je u dobi od pet godina ušao u svijet borilačkih vještina. Prva postaja je bila judo. Deset godina kasnije, primio je crni pojas te se nastavio razvijati kad grappler i MMA borac pridruživši se MMA timu Gladiator, koji je poznat kao dom nekima od najboljih boraca u Europi.

2010. je postao FILA World Junior Grappling prvak te se nastavio usavršavati u kompletiranju svojih borilačkih vještina. Račić je izvrstan hrvač koji je majstor double i single leg takedowna. Izvrsno vrši pritisak i održava kontrolu u top poziciji dok se efektivno brani od submissiona i u isto vrijeme isporučuje snažan g'n'p.

24-godišnjak ima iznimno "teške" ruke što nije uobičajeno za borce njegove težine. Odlično radi 1-2 kombinacije te posjeduje snažne udarce u obje ruke, iako još nije uspio osigurati T/KO pobjedu. Kad dominira boksačkim tehnikama, često se voli prebaciti u parter gdje se bolje osjeća.

Račić je borac koji se uvijek dobro bori, protiv većih protivnika ili čak dok izvlači deblji kraj u meču. Antun pripada u oktogon i ako nastavi impresionirati sa svojim izvedbama, vrlo je vjerojatno da će završiti u UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI