Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pokrajac izgubio u Australiji! | Fight Site

Pokrajac izgubio u Australiji!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.12.2012 07:26h Autor:

Igor Pokrajac

Igor Pokrajac nažalost nije uspio u svojoj velikoj misiji povratka na pobjedničke staze te je doživio drugi poraz u nizu u UFC-u nakon što ga je u ranim jutarnjim subotnjim satima po našem vremenu pobijedio Joey Beltran.

UFC on FX 6 bila je sjajna prilika za našeg borca da se nakon poraza koji je doživio u Torontu na UFC-u 152 vrati ponovno pobjedama, velika većina hrvatskih MMA fanova vjerovala je i da će se to dogoditi. Čak su i sve kladionice Igora vidjele kao ogromnog favorita u ovoj borbi, teško da se igdje mogao pronaći koeficijent veći od 1,30 za pobjedu hrvatskog borca.

No, pametna taktika za koju se odlučio Beltran dala je rezultata, Amerikanac meksičkih korijena odradio je ujedno i jednu od najboljih borbi u svojoj karijeri, a to mu je bilo dovoljno da uvjeri suce da njega nagrade pobjedom jednoglasnom odlukom.

Mexicutioner je krenuo prilično agresivno, napao je našeg borca odmah na početku opasnim krošeom, Igor je uzvraćao kombinacijama udaraca, no one u pravilu nisu pronalazile put do svog cilja. Borba se vrlo brzo seli u klinč, što je očito bila taktika za koju se odlučio Beltranov team, a to se za njih pokazao kao vrlo pametan potez. Joey je bio dominantniji u klinču, svako malo je iz njega uputio poneki solidan udarac, koji možda nisu nanosili preveliku štetu Igoru, no definitivno su odnosili bodove na suparničku stranu. Pred kraj prve runde Igor se napokon izvukao iz nepovoljne situacije jednim odličnim udarcem, no nije više ostalo dovoljno vremena da prije  gonga napravi još nešto konkretnije.

U nastavku borbe Pokrajac se lagano budi, ponovno odrađuje vrlo dobre kombinacije, ali ovog puta je bio nešto efikasniji. Pogrešnom se nakon toga pokazala odluka da ovog puta Igor započne klinč uz žicu, a Beltranu nije dugo trebalo da situaciju okrene u svoju korist. Nakon što je odrađena kratka pauza zbog toga što je Igor primio udarac u prepone, Joey kreće iznimno agresivno, definitivno je donio odluku pokušati srušiti Igora i palo je nekoliko udaraca koje bi većini boraca napravili poprilične probleme, no The Duke je to nekako preživio.

Posljednjih pet minuta Igor otvara novim svojim pritiskom, ali na kraju biva još jednom prikovan uz žicu, pokušavao se izvući iz te pozicije, ali to mu nije previše uspijevalo. Nakon skoro svih Igorovih pokušaja borba bi se vraćala u klinč, a Beltran je to znao vrlo dobro koristiti te iz te pozicije upućivati udarce. U posljednjim sekundama Igor je očito bio svjestan da je na sudačkim listama izgubio borbu te je krenuo na sve ili ništa, svim snagama pokušao je srušiti Beltrana, ali to ipak nije uspio.

Nažalost po našeg borca Beltranov team je odlično skenirao gdje je najslabiji, to su znali iskoristiti na pravi način, a da po njih bude bolje, čak je i Igor nekoliko puta krenuo forsirati klinč, što se pokazala kao greška. U nekoliko navrata možda je pogriješio i sudac, borba je u određenim trenucima u klinču bila prepasivna i trebalo je doći do razdvajanja, ali sudac se na takav potez ipak nije odlučio.

UFC on FX 6: Joey Beltran def. Igor Pokrajac – jednoglasnom sudačkom odlukom.

Zoran Zdelar
zoran.zdelar@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI