Pogledajte žestoki boksački sparing olimpijca Sepa i državnog prvaka Babića (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 01.12.2016 12:19h Autor:

Screenshot

U najboljem hrvatskom boksačkom klubu Leonardu (BK Leonardo – Dubrava) u tijeku su žestoke pripreme za prve profesionalne mečeve olimpijca Hrvoja Sepa i državnog prvaka u kategoriji do 91 kilograma Alena Babića.

Nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, Sep je najavio prelazak u profesionalne vode i nastavak karijere kao profesionalac. Fight Site saznaje od boksačkog izbornika i glavnog trenera BK Leonadro, Leonarda Pijetraja, da su u tijeku pregovori s promotorom i TV kućama oko konačnog ugovora, a kada se dogovori privedu kraju, znat će se kada će Sep debitirati u profesionalnom boksačkom ringu. Prema prvim procjenama to se trebalo dogoditi još u 2016., no kako sada stvari stoje, čini se da će Sep debitirati početkom iduće godine.

Alen Babić je također na putu u profesionalne ili polu profesionalne vode. Naime, Babić bi mogao nastupiti u idućoj sezoni popularne WSB lige (World series of boxing – polu profesionalna liga na pet rundi) koju je Fight Channel redovito prenosio posljednih godina, a u kojoj su Hrgović i Sep uspješno nastupali za Astana Arlanse. Ukoliko se ne realizira dogovor oko nastupa u WSB-u, Babić bi također mogao završiti u profesionalnom boksačkom ringu.

Dvojac sjajno surađuje oko priprema za naredne mečeve jer si i kilažom prilično dobro odgovaraju iako je Sep niža kategorija (-81kg nasuprot -91kg). Naglasak treninga je na povećavanju izdržljivosti zbog većeg broja rundi koje se boksa u profesionalnom u odnosu na amaterski ring. Već sada, kako naglašava Pijetraj, dvojac je spreman za punih deset rundi u žestokom tempu. S obzirom na stil oba boksača, obojici bi profi mečevi trebali puno bolje odgovarati nego oni u amaterskom ringu. Naime, i Sep i Babić su “tempaši” koji u 3 runde nisu mogli do kraja pokazati sve svoje kvalitete. Profi karijere bi im to svakako trebale bolje omogućiti.

Fight Site vam donosi jednu od posljednjih “odspariranih” rundi ovog odličnog dvojca iz BK Leonardo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI