Pogledajte meč Luke Jelčića i Zuraba Betergaraeva (VIDEO)

Vijesti iz regije 16.03.2015 11:42h Autor:

Screenshot

Mladi hrvatski MMA borac, Luka Jelčić, proteklog je vikenda poražen u dalekoj Čečeniji u glavnom gradu Groznom gdje se borio protiv ruskog borca Zuraba Betergaraeva. Na priredbi Akhmat MMA, gdje su se okupili i ugledni gosti poput Jona Jonesa, Tita Ortiza i Fabricija Werduma, Jelčić je poražen sudačkom odlukom nakon tri runde To mu je ujedno bio drugi poraz u karijeri nakon poraza od Laszla Senyeija na FFC-u 8 u Zagrebu.

Na YouTubeu se pojavila snimka dvoboja koja otkriva kako je zagrebački borac uglavnom bio deficitaran u hrvačkom segmentu u odnosu na svog protivnika. Betergaraev ga je u svakoj rundi nekoliko puta rušio na parter i bez većih problema kontrolirao dok su bili na podu. S druge strane, nekoliko Lukinih pokušaja rušenja su završili bez uspjeha te ih je Rus lako okrenuo u svoju korist. Tu je dakako do izražaja došla i snaga Betergaraeva koji je još jednom demonstrirao koliko moćnu bazu imaju borci iz bivšeg Sovjetskog saveza. Govoreći o borbi u stojci, tu niti jedan borac nije došao do posebne prednosti, iako je Rus pogađao nešto čvršće. Jelčić je mnogo puta iskušao svoj "high kick", no Betergaraev je uvijek bio spreman te ga je lako blokirao. Niti česta promjena garda nije pomogla te se Rus lako adaptirao i na taj segment borbe.

Sve u svemu, najbolji opis borbe je dao sam naš borac na svom Facebooku ustvrdivši da je njegov protivnik jednostavno bio bolji.

"Izgubio sam od boljeg čovjeka večeras. Moram postat bolji. Nisam mogo završit borbu, izgubio sam na odluku sudaca. Veliko hvala mojim timovima, mojim sponzorima, i naravno mojoj obitelji i mojoj curi koji su uvijek uz mene kroz dobra i loša vremena. Najveće hvala mom prijatelju Mihi Perhavcu na svemu što je napravio za mene ovo putovanje. Mrzim gubit. Hvala Čečenija i Akhmat MMA na dobrom provodu", poručio je Jelčić.

Njegov protivnik Betergaraev je ovim slavljem ubilježio treću pobjedu u profesionalnoj karijeri uz jedan poraz.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI