Pogledajte kako su iz Pejićevog kuta bodovali meč sa Savvidisom: “Tražili smo revanš u borbi za titulu”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.03.2017 16:28h Autor:

Pejić vs Savvidis

Filip Pejić sinoć je neporažen napustio Grčku. Dvoboj hrvatskog borca i Grka Alexisa Savvidisa s FFC 28 priredbe završio je bez pobjednika, a u takvim situacijama nije teško podijeliti publiku i fanove koji su ponudili nekoliko različitih ishoda za ovu borbu.

Nakon prespavane noći, svoje je mišljenje ponudio i Dražen Forgač, glavni trener u zagrebačkom ATT-u i čovjek koji je iz kuta vodio “Nitra” u njegovom 16. profesionalnom nastupu.

Prva runda

“Prve 3 minute u stojci… Pejić pogađa nekoliko čistih udaraca… Dvije minute prije kaja runde Alex ima rušenje i odmah se našao u problemu jer mu Filip napada ruku (komentator vidi nepostojeći Alexov napad). Grk se izvači i Filip u ‘scramblu’ prvi ustaje. Do kraja runde borba na nogama, Filip dominira i na samom kraju runde ruši Grka.

Runda 10-9 Pejić.”

Druga runda

“Prve dvije minute u stojci čisto Filipove, Alex ima rušenje, no odmah je u problemu jer Filip ima odličan pokušaj trokuta (sudac ga upozorava na laktove koji su inače potpuno legalni u toj poziciji). Nakon ‘scrambla’ Grk napada kimuru, Filip brani i završava gornji u parteru te do kraja runde radi ‘GNP’ i čisto uzima rundu.

Runda 10-9 Pejić.”

Treća runda

“Nakon minute Filipove dominacije u stojci Alex kreće po rušenje i iduća minuta i pol prolazi u Alexovim pokušajima rušenja… Na pola runde Filip uzima dominantnu hrvačku poziciju i upućuje koljena iz klinča, ali sudac iz nekog razloga razdvaja borce… Alex ostvaruje rušenje i do kraja runde radi ‘GNP’.

Runda 10-9 Savvidis.

Službena odluka sudaca je neriješeno… Ne znam po kojim to pravilima pojedinci smatraju da je Grk trebao pobijediti… Osim ako je jedno rušenje i 40 sekundi partera, uz paničan bijeg iz poluge, dovoljno da dobije prvu rundu jer u stojci nije napravio ništa.”

Iako bi i s ovim neriješenim susretom pojas ostao u Filipovom vlasništvu, treba naglasiti da isti ovoga puta nije bio u opasnosti jer se ovaj dvoboj održao u ‘catchweightu’ do 68 kilograma. No kako ne bi ostalo nekih neželjenih repova, iz Pejićevog su tima odmah zatražili revanš i to u borbi s pojasom u igri.

“Tražili smo Grka za idući meč za titulu na 66kg pa ćemo vidjeti čija majka crnu vunu prede. Hvala svima na podršci”, otkrio je Forgač na svom Facebook profilu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI