Pobjeda Delije i "draw" Peraka u Rusiji, Emeev vratio pojas u srednjoj

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.04.2015 22:45h Autor:

Ante Delija

Ante Delija došao je do pobjede u svom drugom nastupu u najjačoj ruskoj organizaciji, M-1 Global. On je nakon tri runde uvjerljivom odlukom savladao Konstantina Gluhova. Kristijan Perak je isto pružio dobru borbu, no njegov meč protiv Valerija Mjasnikova završio je bez pobjednika. Ramazan Emeev je nokautom protiv Slave Vasiljevskog vratio u svoje vlasništvo pojas prvaka u srednjoj kategoriji.

Izuzetan napredak, posebno na kondicijskoj i hrvačkoj bazi vidjeli smo od Ante Delije protiv Konstantina Gluhova. Dubrovčanin se vratio na "mjesto nesreće", u organizaciju gdje je doživio poraz u debiu, ali ovog puta je popravio, prije svega, ono zbog čega je taj poraz i došao.

Za razliku od borbe protiv Denisa Smoldareva, Ante u ovoj borbi nije kondicijski pao nakon dominantne prve runde, nego je sve tri dionice bio bolji i apsolutno dominantan borac. Stand upa je bilo malo, jer je Ante vidio priliku u korištenju svoje snage te kontroliranju borbe na parteru, gdje je do prekida pokušavao doći ground n' poundom. To ipak nije uspio, ali na kraju može biti zadovoljan, jer je ovo jedna stepenica više u njegovoj borilačkoj prezentaciji.

Kristijan Perak će također vjerojatno biti zadovoljan svojim debi nastupom u ovoj organizaciji, iako do pobjede nije došao, odnosno njegov meč je završio neodlučen. Prva runda je u potpunosti pripala "Kličku", kao i druga njegovom protivniku te se sve odlučivalo u trećoj. Tamo je teško bilo nekom borcu dati prednost te su dva suca postupila možda i najpoštenije te proglasili "draw", odnosno većinsku odluku o neodlučenoj borbi.

Zanimljivo je bilo i u glavne dvije borbe. Dugo se čekao revanš između Slave Vasiljevskog i Ramazana Emmeva, kojem je on preoteo pojas prvaka u srednjoj kategoriji prošle godine. Ovog puta se Dagestanac osvetio na ekspresan način. Brzo je pogodio kombinaciju kojom je prvaka srušio, a nakon toga mu ground n' poundom nije dao mira sve dok ovaj nije tapkao.

Ivan Buchinger je isto tako potvrdio da je vjerojatno najbolji borac Europe u perolakoj kategoriji. Do svoje 29. pobjede ju 33 borbe Slovak je stigao nokautom protiv Aliyara Sarkerova u drugoj rundi, no zapravo je trebalo prekinuto ranije, ali sudac nije vidio tapkanje.

To je bio samo jedan od loših sudačkih poteza, a prva greška u borbi Javiera Fuentesa i Nikolai Kaushanskog  je rezultirala nečim što nije lijepo vidjeti na borilačkim priredbama. Treći čovjek u ringu nije vidio da je ruski borac bez svijesti te je pustio borbu puno duže nego je trebalo. To je dovelo do situacije gdje Rusa nisu uspjeli probuditi u ringu te je iznešen na nosilima. Nažalost. o njegovom stanju nismo dobili povratnu informaciju.

M1 Challenge 56 – Rezultati glavnog programa

Ramazan Emeev def. Vyacheslav Vasilevsky – TKO (R1, 1:48)
Ivan Buchinger def. Aliyar Sarkerov – TKO (R2, 1:54)
Kristijan Perak vs. Valeri Mjasnikov – neodlučeno
Ante Delija def. Konstantin Gluhov – jednoglasna odluka sudaca
Javier Fuentes def. Nikolai Kaushansky – SUB (R2, 1:33)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI