Plantić poražen u osmini finala svjetskog prvenstva od odličnog Ekvadorca

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.08.2017 19:50h Autor:

Damir Plantić

Damir Plantić ipak nije uspio savladati drugu prepreku na svjetskom boksačkom prvenstvu u Hamburgu. Savladao ga je iskusniji boksač, Ekvadorac Carlos Mina Caicedo.

Plantić je odlučno krenuo u meč, bez ikakvih kalkulacija, no odmah se vidjelo kako je njegov protivnik, prošlogodišnji četvrtfinalist s olimpijskih igara iskusniji. Uspio je hrvatskog boksača uvući u svoju igru te ga pogađati pravim udarcima u pravim trenucima. Nije Plantić ostajao dužan, nanio je i on štetu, no dojam je bio kako je Ekvadorac držao kontrolu, posebno u prvoj rundi meča, koja ga je zapravo odvela prema onome što se na kraju dogodilo.

Damirove udarce, agresiju i želju je nagradio jedan sudac, no ostala četiri su ipak presudili u korist njegovog protivnika, a dvojica od njih su dala sve tri runde. Ipak, Plantić nema za čime žaliti, jer iza njega je sjajno ljeto. Osvojio je europsku broncu, dok je na svjetskom prvenstvu pružio dostojan otpor četvrtom nositelju ždrijeba poluteške kategorije. I kući može otići uzdignute glave, vratiti se treningu i krenuti u nove pobjede. Ono najvažnije, olimpijske igre, dolazi za tri godine, a sve je do tada je kvalitetna lekcija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI